Χωρις τσιπα

ιδάσκονται και συνεχίζουν μέχρι την τελική νίκη...". Αυτό είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, ο «ψαλιδοχέρης» των συντάξεων, από τη μαρτυρική Μακρόνησο, κατά τη διάρκεια της «εκδρομής» που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και διαβάζοντας την «Αυγή», μάλλον με ...πασαρέλα υπουργών και βουλευτών με φόντο το μαρτυρικό θανατονήσι έμοιαζε περισσότερο).
Η «τελική νίκη» που φαντασιώνεται ο Γ. Κατρούγκαλος, στα διαλείμματα των επαφών του με τα επιτελεία των διάφορων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, μόνο ως απειλή μπορεί να εκληφθεί από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αλήθεια, στις πόσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θα έρθει αυτή η «τελική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ; Στις πόσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ποιο ύψος φορομπηξίας, κατασχέσεων και πλειστηριασμών λαϊκών νοικοκυριών, στα πόσα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση θα «νικήσουν»; Ο υπουργός επανέλαβε επίσης ότι «η αριστερά έχει την κυβέρνηση, όχι την εξουσία»... Τα λέει αυτά ο υπουργός μιας κυβέρνησης που αποτελεί «πουλέν» για την πραγματική εξουσία, αφού με μεγάλη ευκολία βγάζει την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Τα λέει από τη Μακρόνησο, από το ξερονήσι, όπου οι αγωνιστές κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει σύγκρουση με την αστική εξουσία, το κράτος της και κάθε είδους μηχανισμούς της. Τα λέει η κυβέρνηση που δεν έχει πάψει να παίρνει τα συγχαρητήρια από κάθε αστικό επιτελείο.
Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις, το ξεκλήρισμα ολόκληρων οικογενειών επειδή «δεν συμμορφώθηκαν» με την εξουσία που σήμερα υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσφέρονται για τέτοια φληναφήματα από υπουργούς του. Τόσο η παρουσία τους εκεί, όσο και όσα είπαν, απέδειξαν ξανά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ενδοιασμούς, ούτε τη στοιχειώδη τσίπα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις