Συγχρονοι παρακρατικοι μηχανισμοι με τη βουλα της κυβερνησης

Μία λεγόμενη αναπτυξιακή εταιρεία, η «ΔΙΑΥΛΟΣ», με επιστολή της, κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα ότι δραστηριοποιείται ως Συλλογικός Φορέας Εθνικού Σκοπού Δημόσιου Συμφέροντος, που ενεργεί, όπως λέει, για την προστασία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Για το σκοπό αυτό έχει ως επωνυμία της «Πρωτόκολλο Ευθύνης - Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος».
Στην επιστολή της, αφού επικαλείται το εθνικό της χρέος, την ανιδιοτελή της προσφορά προς την Ελλάδα, ξεδιπλώνει τα επενδυτικά της σχέδια, με την αξιοποίηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για την εκπαίδευση και πιστοποίηση Ελλήνων πολιτών σχετικά με την «ασφάλεια» των Ελλήνων.
Σκοπός αυτής της εταιρείας, όπως τονίζει στην επιστολή της, είναι η δημιουργία και στελέχωση Επικουρικής Αστυνόμευσης, με περιπολίες στις γειτονιές, πρόληψη της εγκληματικότητας, πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας. Όπως δηλώνουν στην επιστολή τους, ήδη έχουν συγκροτήσει την πρώτη δεκαμελή ομάδα Επικουρικής Αστυνόμευσης, χωρίς να αναφέρουν την περιοχή δράσης της.
Επίσης με την επιστολή τους κάνουν γνωστή τη σύσταση και λειτουργία της Επικουρικής Ακτοφυλακής, με δράση στο Αιγαίο, αλλά και στη Μεσόγειο, για την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, την προστασία λιμανιών και αιγιαλών, ορθή επιβίβαση και αποβίβαση στα πλοία. Η λειτουργία της εταιρείας θα έχει, λένε, και «σημαντική» συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας, παρακρατικών-μπράβων, με σκοπό τη στελέχωση της Επικουρικής Αστυνόμευσης και Επικουρικής Ακτοφυλακής. Αναφέρουν μάλιστα ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα Επικουρικής Ακτοφυλακής με έδρα την Ιεράπετρα της Κρήτης, όπου δραστηριοποιείται στην περιοχή Μακρύς Γιαλός.
Ο «ΔΙΑΥΛΟΣ» κάνει γνωστό ότι τη δράση του και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του τις έχει γνωστοποιήσει, με έγγραφό του, στους αρχηγούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μεγάλες. Έχει υποχρέωση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να βάλει οριστικό τέλος στη λειτουργία παρακρατικών οργανώσεων - πολιτοφυλακών. Επιδίωξη όλων αυτών που πουλάνε προστασία είναι να καθιερωθεί και να διευρυνθεί η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ιδιωτικές εταιρείες. Αυτές οι μορφές ιδιωτικής αστυνόμευσης δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσεται ο χαφιεδισμός και να στοχοποιούνται αγωνιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν φυτώρια και συμβάλλουν στο να συγκαλύπτεται η δράση παρακρατικών - αντιδραστικών ομάδων.
Οι δραστηριότητες αυτές αναπτύσσονται πάνω στη νομοθεσία που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 με το νόμο 4029, σχετικά με τη σύσταση της Επικουρικής Ακτοφυλακής, η οποία υπάγεται στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και συνδράμει εθελοντικά στην εκτέλεση της αποστολής του Λιμενικού Σώματος. Ανάμεσα στα άλλα ο νόμος αυτός προβλέπει για την αποστολή της Επικουρικής Ακτοφυλακής ότι συνδράμει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, στην έρευνα και διάσωση, στην ασφάλεια του πλου και της κυκλοφορίας των ερασιτεχνικών σκαφών.
Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα και να τους βάλει στη γωνία. Κανένας να μη συνεργάζεται και να μην ανέχεται παρακρατικούς χαφιέδες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι υπόλογες απέναντι στο λαό. Άμεσα, εδώ και τώρα, να καταργηθούν οι νόμοι που δίνουν «αέρα στα πανιά» σε δραστηριότητες παρακρατικές με στρατιές μπράβων, με πρόσχημα την «προστασία και την ασφάλεια» του λαού μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις