Το μπουμπουκι

Δεν έχουν τέλος τα πανηγύρια των αστικών επιτελείων για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Οπως μάλιστα έγραψε αρθρογράφος της «Καθημερινής», τέτοιο θετικό κλίμα δεν ματάδε, αν και έχει καλύψει επισκέψεις πολλών ελληνικών κυβερνήσεων στις ΗΠΑ. «Αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τη χώρα η γεωπολιτική ενηλικίωση της Αριστεράς, ή έστω ενός σημαντικού μέρους αυτής. Η κατανόηση της σημασίας της στενής συνεργασίας με την υπερδύναμη, αλλά και η συνειδητοποίηση του εξ Ανατολών κινδύνου και η αποδοχή της αναγκαιότητας ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας, και μάλιστα από τις ΗΠΑ».
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ευρωΝΑΤΟική «αριστερά» από τα μικράτα της τέτοια ήταν, απ' όταν ακόμα δικαιολογούσε τις επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στο όνομα του «ανθρωπισμού» και των υπόλοιπων προσχημάτων που κατασκεύαζαν κατά καιρούς οι ιμπεριαλιστές. Αλλά η «εξέλιξη» αυτή για την αστική τάξη, ήταν το κάτι άλλο.
Η «γεωπολιτική ενηλικίωση» της ευρωΝΑΤΟικής «αριστεράς» δε σηματοδοτεί άλλωστε μόνο το πλήρες «ξέπλυμα» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τη βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και την προσπάθεια που τη συνοδεύει να τσακιστεί και να απαξιωθεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό την ξεχωρίζουν ως τέτοια εξέλιξη τα αστικά επιτελεία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις