Ανοικτη επιστολη προς Συριζαιους με αφορμη την "εκδρομη" τους στη Μακρονησο

Αγαπητοί Συριζαίοι,
πολλά γράφτηκαν  για την “εκδρομή” που οργανώσατε στο Μακρονήσι, ιστορικό τόπο μαρτυρίου χιλιάδων αγωνιστών της Αντίστασης και Κομμουνιστών , ναι, Κομμουνιστών. Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι στην περιβόητη δήλωση μετανοίας, που έδινε το μοναρχοφασιστικό αστικό κράτος να υπογράψουν οι εκεί κρατούμενοι, υπήρχε η φράση “αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας το ΚΚΕ και τα παρακλάδια του” και ως εκ τούτου, αν αυτοί που κρατούνταν δεν ήταν στην πλειοψηφία τους κομμουνιστές, τι στο καλό δήλωση τους ζητούσαν να κάνουν; Εκτός αυτού από τους γνωστούς σας και γνωστούς μας κρατούμενους ήταν ο Ρίτσος , ο Κατράκης, ο Φαρσακίδης, ο ήρωας Τατάκης, ο Σαμπατάκος,  ο Γιάννης Ιμβριώτης  και χιλιάδες άλλοι που ναι, ήταν κομμουνιστές.  Μην προσπαθείτε λοιπόν να αποχρωματίσετε την Μακρόνησο, γιατί η Μακρόνησος ήταν και θα είναι Κόκκινη.
Φυσικά κανένας δεν είπε, πολύ περισσότερο το ΚΚΕ, ότι θα πρέπει να παίρνει την άδεια κάποιος από τους κομμουνιστές για να πάει στη Μακρόνησο.  Απόγονοι κρατουμένων αγωνιστών και κομμουνιστές σήμερα με κάθε τρόπο διεκδικούν το δικαίωμα της νέας γενιάς και του Λαού μας να μάθει την πραγματική ιστορία του τόπου , να μάθει τι έγινε, ποιοι μαρτύρησαν στο βράχο αυτόν. Να γίνει ο ιστορικός τόπος, τόπος τον οποίο θα επισκέπτονται σχολεία, φοιτητικοί σύλλογοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών με σεβασμό για να γνωρίζουν τους αγώνες  του Λαού μας.
Σεβασμός και τιμή για τους αγωνιστές δεσμώτες του Μακρονησιού όμως δεν μπορεί να σημαίνει  εκμετάλλευση  του τόπου και του μαρτυρίου  χιλιάδων ανθρώπων για  να συσπειρώνει κάποιο κόμμα τους ψηφοφόρους του που του φεύγουν δεξιά κι αριστερά λόγω  της αντιλαϊκής πολιτικής του, να ξεπλένει την πολιτική του, που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του λαού. Δε σημαίνει ότι μπορεί  παραχαράζει κάποιος την Ιστορία, αναθεωρώντας την, γιατί έτσι τον συμφέρει.
Η ηγεσία λοιπόν  του κόμματός σας (ο κ. Ρήγας), τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ταξιδάκια στις ΗΠΑ, συζητώντας με τους μακελάρηδες των λαών για τη βάση  της Σούδας και τη μεταφορά πυρηνικών στο Άκτιο, υψώνει τη γροθιά του υποκριτικά στη Μακρόνησο για να το παίξει Αριστερά, αμαυρώνοντας τους αγώνες των δεσμωτών εκεί και σε άλλα ξερονήσια.
Ε, δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, βρε αδερφέ.
Πρέπει να διαλέξεις, φίλε μου, εσύ ο απλός ψηφοφόρος . Στο δρόμο που χάραξε ο Τατάκης ή στο δρόμο της υποταγής στον Ιμπεριαλισμό;
Γιατί όπως λέει κι ο Ρίτσος:
«Περάσαμε πολύν καιρό στο Μακρονήσι κοιμηθήκαμε μάγουλο με μάγουλο με το θάνατο, πολλοί αφήσανε κει πέρα τα κόκκαλά τους πολλοί αφήσανε τα πόδια τους και τα χέρια τους κι όλο το φταίξιμο μας είταν που αγαπάμε όπως και συ, τη λευτεριά και την ειρήνη.»
Για αυτά αγωνίστηκαν οι κρατούμενοι της Μακρονήσου, γι αυτά κι ο λαός μας συνεχίζει να αγωνίζεται και σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις