Διαχωρισμοι

ια μας το βασικό ερώτημα είναι: Ποια ανάπτυξη; Και εμφανίζεται σήμερα η πολιτική και κοινωνική διαιρετική γραμμή. Από τη μια η ανάπτυξη που βασίζεται στη συντριβή της εργασίας και της κοινωνίας και από την άλλη η δίκαιη ανάπτυξη, της ισότητας, της αλληλεγγύης, η ανάπτυξη με αναδιανομή υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας". Αυτά λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Αυγή», θέτοντας τις «διαχωριστικές γραμμές» με τη ΝΔ, στον ανταγωνισμό για την κυβερνητική εναλλαγή.
Πρόκειται για καραμπινάτη εξαπάτηση. Η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «αναδιανομή» της κοροϊδίας του «κοινωνικού μερίσματος», που επινόησε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και αντέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις ευλογίες πάντα των «θεσμών» είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της «συντριβής της εργασίας» δηλαδή της έντασης της εκμετάλλευσης που είναι στρατηγική της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί πιστά με τα παλιά αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που διατήρησε και τα νέα που έφερε και θα φέρει στη συνέχεια.
Επομένως, καμιά ουσιαστική διαχωριστική γραμμή δεν υφίσταται ανάμεσά τους. Ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός είναι ανάμεσα στην ανάπτυξη που υπηρετεί τα μονοπώλια και σ' αυτήν που υπηρετεί το λαό. Και σ' αυτήν την περίπτωση, όλα τα κόμματα του κεφαλαίου μοιράζονται την ίδια πλευρά του γηπέδου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις