"Ξεπλυμα" του ιμπεριαλισμου και Μακρονησος δεν "κολλανε"

Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου
Ωμή πρόκληση προς τους Μακρονησιώτες, τους κομμουνιστές, όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) την πρόσφατη επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο μαρτυρικό νησί. Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚΑΜ αναφέρει:
«Βεβαίως, το ότι πολλοί λαϊκοί άνθρωποι και φορείς και νεολαίοι τιμούν τη Μακρόνησο με σχετικές εκδηλώσεις, επισκέψεις, κατάθεση στεφανιών κ.λπ., στον τόπο όπου μαρτύρησαν πάνω από 100.000 αγωνιστές κομμουνιστές, αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και άλλοι δημοκράτες, ως Μακρονησιώτες μάς χαροποιεί γιατί δείχνει ότι οι αγώνες μας "δεν πήγαν εις μάτην" και οι αξίες, τα ιδανικά και τα οράματα των αγωνιστών της Μακρονήσου εμπνέουν και σήμερα.
Ομως, οι προχτεσινές εκδηλώσεις της "Αυγής" και της "Εποχής", εφημερίδων του ΣΥΡΙΖΑ, του "Σπούτνικ", περιοδικού της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στη Μακρόνησο και το Λαύριο, όπου... παρέλασαν διάφοροι υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ποια ακριβώς σχέση έχουν με τα ιδανικά αυτά των Μακρονησιωτών αγωνιστών και αγωνιστριών; Πώς μπορεί να "δέσει" η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στον Αμερικανό πλανητάρχη Ντ. Τραμπ και το ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τον οποίο παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να διαπνέεται από τις ίδιες αξίες με τον ελληνικό λαό; Και, ταυτόχρονα, ρωτάμε, πώς συμβιβάζονται οι δεσμεύσεις του στην υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαθέτει βάσεις, στρατό και προμηθεύεται κι άλλα όπλα για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων, ποια σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, με ό,τι συμβολίζει η Μακρόνησος; Οχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές τις αξίες αλλά τις αμαυρώνουν...
Επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε, θυμίζουμε ότι το "στρατόπεδο συγκέντρωσης και μαρτυρίου Μακρόνησος" "άνθισε" και με τη συμβολή των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών που επενέβησαν στη χώρα μας για να στηρίξουν την αστική τάξη, που υπηρετεί σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, και η εκδήλωση στη Μακρόνησο από τον ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στην κατεύθυνση της καπηλείας των αγώνων του λαού μας για την προώθηση των αντιλαϊκών στόχων της κυβέρνησης, για την προώθηση της βάρβαρης πολιτικής της. Οπως κάνει, άλλωστε, και με τις εκδηλώσεις για την ΕΑΜική Αντίσταση, και, τελευταία, με την Απελευθέρωση της Αθήνας από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Αλλά ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές στη Μακρόνησο την επαύριο της επαίσχυντης επίσκεψης στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντ. Τραμπ, και την κυβέρνησή του, στους δολοφόνους των λαών δηλαδή, και το πολιτικό ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, - κάτι που θυμίζει την αλήστου μνήμης προσφώνηση "Ιδού ο στρατός σας" προς τον Βαν Φλιτ -, μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί και γι' αυτό και ως ωμή πρόκληση προς τους Μακρονησιώτες, τους κομμουνιστές, όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ελεος, κύριοι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει και η καπηλεία τα όριά της!.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις