"Πατριωτες"

Οπρόεδρος του ΣΕΒ ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων μιλώντας για τους «οραματιστές» και «φιλοπάτριδες» καπιταλιστές, που το μακρινό 1907, όταν ιδρύθηκε ο ΣΕΒ, «είδαν τις ευκαιρίες» που ανοίγονταν στην Ελλάδα, «πήραν τα ρίσκα τους» και όλα τα μετέπειτα χρόνια «έδωσαν δουλειές» στον κόσμο, μαζί βέβαια με εκμετάλλευση, φτώχεια, κυνηγητό, μερικούς πολέμους και άλλα τέτοια, που φαντάζουν βέβαια «μικρά» και ασήμαντα μπροστά στα «υψηλά νοήματα» των καπιταλιστών.
Ο δε πρωθυπουργός, έμπλεος συγκίνησης και αφού περιέγραψε το πώς όλο το αντεργατικό πλαίσιο και τα μέτρα που τσάκισαν την εργατική τάξη και το λαό, μαζί με μια σειρά επιπλέον διευκολύνσεις που έχει στα σκαριά για τους καπιταλιστές, δημιουργούν «ευνοϊκό περιβάλλον» για την τοποθέτηση κεφαλαίων, είπε πως θα είναι και «μια επιβράβευση για όσους έδειξαν τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια τον λεγόμενο επενδυτικό πατριωτισμό»!
Βέβαια, δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο απ' όσους παλεύουν να στρατεύσουν τους εργαζόμενους στους νέους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου. Λίγο ακόμα, όμως, και θα μας πουν ότι εκείνο που κινεί τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής είναι... ο πατριωτισμός και οι άλλες «υψηλές αξίες» των καπιταλιστών, και όχι το ανελέητο κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για τη θωράκιση της οποίας τσακίζουν το λαό και τον μπλέκουν σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις