ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Μνημονια για το λαο, πακτωλος χρηματων για ΝΑΤΟϊκες δαπανες

Την ώρα που ο ελληνικός λαός συνεχίζει να φορτώνεται ολοένα και περισσότερα βάρη, βιώνοντας την την αλλεπάλληλη συρρίκνωση του βιοτικού του επιπέδου και των- εναπομεινάντων- εργασιακών δικαιωμάτων του, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να σπαταλά άφθονο χρήμα για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες!
Πατώντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου αποδεικνύεται ο «πιο καλός μαθητής» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, όχι μονάχα μέσω της ενεργό συμμετοχής της στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς (αποστολές, στρατιωτικές ασκήσεις, παραχώρηση υποδομών, διευκολύνσεων κλπ), αλλά και μέσω των στρατιωτικών δαπανών. Έτσι την ώρα, για παράδειγμα, που αρνείται τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων «για δημοσιονομικούς λόγους», η συγκυβέρνηση δε διστάζει να δίνει το 2,32% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες.
Οι ετήσιες δαπάνες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ,
σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, για το 2016.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, σε ότι αφορά τις ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες για το 2017, η Ελλάδα φιγουράρει στη 2η θέση των χωρών-μελών της βορειοατλαντικής λυκοσυμμαχίας, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες (δαπανούν το 3,58% του ΑΕΠ). Σε τρέχουσες τιμές, το ποσό που δαπανά ετησίως η Ελλάδα για στρατιωτικές δαπάνες ανέρχεται σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η «πρεμούρα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ολοένα και βαθύτερη συμμετοχή στα ευρωατλαντικά σχέδια δεν κρύβεται. Στην χθεσινή Σύνοδο των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, υιοθετώντας επί της ουσίας την επιχειρηματολογία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, ο Π.Καμμένος επισήμανε την «ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟστη νότια πτέρυγά του και να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι διάδρομοι στη νότιο Μεσόγειο, για να αποτραπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω παράνομης διακίνησης πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα χρήματος».
Θυμίζουμε πως λίγες βδομάδες πριν, η Ελλάδα είχε αναδειχθεί σε βασικό κόμβο μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικών οχημάτων της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας, στο πλαίσιο της άσκησης «Noble Jump» που διεξήχθη στη Ρουμανία, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα της κυβέρνησης να παραχωρήσει γη και ύδωρ προκειμένου να διευκολύνει τους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.
Να, λοιπόν, το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης της «πρώτη φορά αριστερά»: Από τη μιά αναδεικνύεται ως ο «καλύτερος μαθητής» των ευρωατλαντικών συμφερόντων, εμπλέκοντας την Ελλάδα βαθύτερα στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια με σκοπό τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης, και από την άλλη εντείνει σταθερά τον «ταξικό κανιβαλισμό» στο εσωτερικό της χώρας, με δύο αλλεπάλληλα μνημόνια, εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, μέτρα και «αντίμετρα» εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και προς όφελος του κεφαλαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις