Οι φονιαδες του ΕΑΜ και η ανθηση των τεχνων κατα την επταετια!

Επιτέλους η διανόηση αποφάσισε να αρθρώσει φωνή για να σταματήσει το μονοπώλιο των κομμουνιστών στην εκτίμηση της ιστορίας τόσο κατά την Γερμανική εκπολιτιστική εξόρμηση στην Ελλάδα από το 1941 έως το 1944, όσο και κατά την επταετία της εθνοσωτηρίου επαναστάσεως από το 1967 έως το 1974. Μέχρι τώρα ακούγαμε μονόπλευρα την ιστορία με αποτέλεσμα να διαδίδονται και να διδάσκονται ένα σωρό ψεύδη περί του ηρωισμού των κομμουνιστών και του δοσιλογισμού των εθνικοφρόνων τίμιων πατριωτών! Επιτέλους οι καθηγητές πανεπιστημίου όρθωσαν το ανάστημά τους και απεκατέστησαν την αλήθεια!
«Ιδωμένη λοιπόν από την οπτική του παρόντος, η δικτατορία είτε δεν εμπόδισε τον πολιτικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας είτε τον υποβοήθησε, χωρίς βέβαια να επιδιώκει κάτι τέτοιο». Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale, Στάθης Καλύβας, αποφασίζει να μιλήσει για την προσφορά της επταετούς επαναστάσεως έστω και φοβισμένα αφού κακώς την αποκαλεί δικτατορία και κακώς δεν γράφει ευθαρσώς ότι η επανάσταση της 21ης Απριλίου επεδίωξε τον πολιτικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της χώρας τον οποίον και επέτυχε! Παρ’ όλο τον φόβο των διατυπώσεων ο κύριος Καλύβας έχει το θάρρος να μιλήσει επιτέλους για την συμβολή της 21ης Απριλίου στον εκσυγχρονισμό αυτού του τόπου, γι’ αυτό είναι αξιομακάριστος κι αξιομνημόνευτος!
Ο Στάθης Καλύβας όμως δεν είναι η πρώτη φορά που σπάει την μονόπλευρη κομμουνιστική ιστοριογραφία και μιλάει για τα κατορθώματα των εθνικοφρόνων. Ο Στάθης Καλύβας πριν λίγα χρόνια έγραψε βιβλίο μαζί με τον κύριο Νίκο Μαραντζίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το βιβλίο εκείνο αναφερόταν στην περίοδο που οι Γερμανοί ήρθαν για εκπαιδευτικό περίπατο στην Ελλάδα από το 1941 έως το 1944! Γράφουν πολλά σοφά σ’ εκείνο το βιβλίο οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου, με τα οποία βάζουν στη θέση τους, τους προδότες τους κομμουνιστές και αποκαθιστούν τους εθνικόφρονες αλλά το σοφότερο όλων απ’ όσα γράφουν είναι το παρακάτω: «Επιπλέον και αντίθετα πάλι με ότι πιστεύεται από πολλούς ιδιαίτερα η ένοπλη αντίσταση ενίσχυσε την συνεργασία με τους κατακτητές αντί να την περιορίσει και ταυτίστηκε μ’ έναν εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε σε νέες μεταπολεμικές εμφύλιες συγκρούσεις ενώ υπονόμευσε την πολιτική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και δηλητηρίασε την πολιτική ζωή για δεκαετίες». Επιτέλους κάποιος σπάει το μονοπώλιο των κομμουνιστών στην ιστοριογραφία! Οι Γερμανοί ήρθαν σαν φίλοι μας και ήθελαν το καλό μας! Οι Γερμανοί δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα, παρά ανταπέδωσαν την σε βάρος τους ένοπλη αντίσταση από το ΕΑΜ! Τίποτα δεν θα είχε συμβεί και όλα θα ήταν μέλι – γάλα στον τόπο εάν οι κομμουνιστές καθόταν στ’ αυγά τους και δεχόταν να τους εκπολιτίσουν όπως και ολόκληρο τον κόσμο οι φιλήσυχοι Γερμανοί τουρίστες εν Ελλάδι κατά την περίοδο 1941 – 1944! Οπωσδήποτε η προσέγγιση των δύο καθηγητών δεν μας βρίσκει εντελώς σύμφωνους γιατί και πάλι κρύβουν λόγια, αφού χαρακτηρίζουν κατακτητές τους Γερμανούς εκπολιτιστές, ενώ διστάζουν να πουν ότι η ένοπλη εθνική αντίσταση εκτός του ότι υπονόμευσε την πολιτική και οικονομική ανόρθωση της χώρας δεν επέτρεψε στην πατρίδα μας, στο Γ’ Ράιχ, να επιστρατεύσει εργάτες και στρατιώτες από την Ελλάδα, να αποσπάσει Γερμανικές μεραρχίες από την Ελλάδα και να συντρίψει τα κομμούνια τους Σοβιετικούς στο Ανατολικό Μέτωπο για να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από τα κομμουνιστικά μιάσματα! Παρ’ όλο που οι δυο ιστορικοί δεν τολμούν να γράψουν ολόκληρη την αλήθεια είναι άξιοι επαίνου αφού για πρώτη φορά βάζουν τους κομμουνιστές στη θέση τους, έστω και ημιτελώς!
Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε ολοκληρώνοντας είναι ότι κι άλλοι πολιτικοί και ιστορικοί επιστήμονες θα πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο των κυρίων Καλύβα και Μαραντζίδη και να πάνε κι ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας τους προδότες φονιάδες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ και αποκαθιστώντας τους τίμιους συνεργάτες των Γερμανών εκπολιτιστών.
Ηλίας Κασ.
Υ.Γ. Πριν από μερικές ημέρες, παρέα μαζεμένη, γελούσαμε με τους φασίστες και ανάμεσα στα άλλα είπα πως μπορεί να έρθει η στιγμή που οι φασίστες θα μας ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα γιατί εξαιτίας των διώξεων, των φυλακών, των εξοριών και των εκτελέσεων στις οποίες υπέβαλαν τον Ελληνικό λαό, σημειώθηκε όλη αυτή η έκρηξη στις τέχνες και στα γράμματα κατά τον 20οαιώνα στην μικρή μας Ελλάδα! Οι υπόλοιποι της παρέας ξεκαρδίστηκαν στα γέλια γιατί αυτό τους φάνηκε πολύ γελοίο! Ιδού τι άλλο γράφει στο άρθρο του ο καθηγητής του Yale κύριος Στάθης Καλύβας: «Παρά τις αυταρχικές πρακτικές του καθεστώτος, πολλές τέχνες άνθησαν και η νεολαία προσέγγισε μαζικά τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, κατανάλωσης και ζωής. Η κοινωνία του 1974 μικρή σχέση είχε με αυτή του 1964.» Άνθισαν οι τέχνες με τους Ρίτσους στην εξορία! Σοφά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις