Πολλα τρυγονια

Τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους, και ειδικά των εργοδοτικών εισφορών, ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι για την ανεργία ευθύνεται «το δυσβάσταχτο μη μισθολογικό κόστος» και ότι ο συνδυασμός εργοδοτικών εισφορών και φορολογίας «καθιστά την πλήρη μισθωτή εργασία ασύμφορη», ενώ οι «υψηλές» εισφορές λειτουργούν και «ως αντικίνητρο για τη νόμιμη απασχόληση».
Μ' έναν σμπάρο πάει να χτυπήσει πολλά τρυγόνια ο Κ. Μίχαλος: Και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών να προπαγανδίσει, και την ευελιξία στην αγορά εργασίας να δικαιολογήσει, και τη «μαύρη» εργασία να νομιμοποιήσει, επικαλούμενος την «αδυναμία» των επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ασφάλισης και στη φορολογία.
Προκειμένου μάλιστα να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το πού αποσκοπούν οι προτάσεις της εργοδοσίας, στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μίλησε για την ανάγκη «αναβάθμισης του θεσμού της μαθητείας» και της «πρακτικής άσκησης», που χρησιμοποιούνται ως εργαλεία από τις επιχειρήσεις για να εκμεταλλεύονται φτηνότερη εργατική δύναμη και να πιέζουν συνολικά για παραπέρα μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.
Οσο για την κυβέρνηση, μπορεί να καυχιέται ότι ειδικά σ' αυτά τα δύο θέματα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτο έργο, κάτι που αναγνώρισε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις