Εμπροσθοφυλακη

Στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά στην καθαριότητα των δήμων, τρέχει να πάρει θέση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη έβγαλε όλο το άχτι του για τους εργαζόμενους και τον οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο των συμβασιούχων, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, προσπαθώντας, από τη μια, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και την «αυτεπάγγελτη» παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας και, από την άλλη, να δικαιολογήσει την κίνηση της δημοτικής αρχής να απευθυνθεί σε ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να σπάσει η απεργία και να μαζευτούν τα σκουπίδια, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γ. Μπουτάρη, ο οποίος κατά τ' άλλα δηλώνει αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση, αν την αποκομιδή των σκουπιδιών την έκανε ιδιώτης, θα κόστιζε τα μισά λεφτά, ενώ οι συμβασιούχοι θα έπρεπε να του λένε κι ευχαριστώ που δούλεψαν έστω και λίγους μήνες, όταν υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνεργοι!
Κατά τ' άλλα, ο δήμαρχος ήταν αισχρός, μιλώντας για «κόμματα του 5 - 10% που θέλουν να ελέγχουν την πόλη», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι με τους αγώνες που οργανώνει και στηρίζει, ανοίγει το δρόμο στους ιδιώτες!
Είναι φανερό ότι απέναντί τους οι εργαζόμενοι δεν έχουν μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, η στάση των οποίων κλιμακώνεται μέχρι το επίπεδο της ευθείας συκοφαντικής επίθεσης και των απειλών, τύπου Μπουτάρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις