Να βρει τοιχο η συκοφαντια

«Τα σκουπίδια πνίγουν τη χώρα», «Θολώνει το τουριστικό πρόσωπο της Ελλάδας», «στο έλεος των σκουπιδιών η Αθήνα», «πνίγεται η Αττική», «απέραντη χωματερή το Λεκανοπέδιο», «απειλείται η δημόσια υγεία...»:
Τα ρεπορτάζ των αστικών ΜΜΕ για την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ δείχνουν ότι αρχίζουν να «γκαζώνουν» τα προπαγανδιστικά επιτελεία, για να συκοφαντηθεί άλλος ένας δίκαιος αγώνας. Επιπλέον, δείχνουν ότι η αστική τάξη είναι έτοιμη να λοιδορήσει κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα που οργανώνεται σε αυτές τις συνθήκες.
Η αλήθεια, λοιπόν, που κανένα από αυτά τα ρεπορτάζ δεν αποτυπώνει, είναι ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν ένα δίκαιο αίτημα: Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οτι τα όποια προβλήματα δεν οφείλονται στον αγώνα των εργαζομένων, αλλά στο γεγονός ότι μερικές χιλιάδες απολύονται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των προκατόχων της. Οτι η ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας υποβαθμίζεται όχι από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, από την τεράστια ανεργία, τις απολύσεις, την απληρωσιά, τη μερική απασχόληση ή τις ολιγόμηνες συμβάσεις και από τη διαρκή ανασφάλεια.
Τα αστικά προπαγανδιστικά επιτελεία, που βγάζουν αφρούς για κάθε λαϊκό αγώνα, από τους αγρότες και τους ναυτεργάτες, μέχρι τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στον τουρισμό κ.α., επιχειρούν και πάλι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ομως, τα δίκαια αιτήματα «όχι απολύσεις - μόνιμη και σταθερή δουλειά», αφορούν όλη την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και γι' αυτό πρέπει με την ένταση της πάλης να ακυρωθεί κάθε τέτοια προσπάθεια διάσπασης και συκοφάντησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις