Οι απεργοσπαστες...

Χωρίς καμία ντροπή και χωρίς καμία τσίπα κάποιοι σήμερα που θα έπρεπε να απεργούν, βρίσκονται στις εργασίες τους! Οι δικαιολογίες που θα βρουν να πούνε πολλές! Έχουν ανάγκη το μεροκάματο, δεν συμφωνούν με την απεργία, έχουν δικαίωμα στην απεργοσπασία και πολλές άλλες!
Αυτοί που σήμερα όμως πήγαν στη δουλειά τους, είτε το δηλώνουν είτε όχι, συμφωνούν με την απόλυση 15.000 συμβασιούχων συναδέλφων τους, συμφωνούν με το πέρασμα των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες, συμφωνούν με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, συμφωνούν με τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων, συμφωνούν με όλα όσα θα έρθουν και θα πέσουν στο κεφάλι των παιδιών τους και των εγγονών τους!
Μόνο στα χρόνια της κρίσης για τις απεργίες που δεν έκαναν, προκειμένου να μην χάσουν μερικά μεροκάματα, το ετήσιο εισόδημά τους είχε απώλειες πολλών μηνιάτικων! Η ανάγκη δήθεν του πενηντάρικου, τους οδήγησε να χάσουν το πεντοχίλιαρο και ακόμα παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη! Καταλαβαίνουν και πολύ καλά καταλαβαίνουν!
Σήμερα βέβαια η απεργία δεν γίνεται για μισθολογικούς λόγους! Σήμερα η απεργία γίνεται για να μην χάσουν 15.000 συνάδελφοι την δουλειά τους! Η απεργοσπασία έτσι κι αλλιώς είναι μια προδοτική πράξη εις βάρος του εαυτού μας και εις βάρος των συναδέλφων και εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας! Η απεργοσπασία σήμερα είναι διπλά προδοτική γιατί δηλώνει ότι δεν δίνουμε φράγκο για την δουλειά του συναδέλφου μας, για την δουλειά του συνανθρώπου μας, για την επιβίωση αυτού και των παιδιών του! Εμείς έχουμε εξασφαλισμένη την δουλειά μας και τι μας κόφτει εάν την χάνουν άλλοι;! 15.000 συμβασιούχοι χάνουν την δουλειά τους και είναι σίγουρο ότι συνάδελφοι που υπήρξαν συμβασιούχοι και μονιμοποιήθηκαν, σήμερα χωρίς καμία ντροπή και καμία τσίπα βρίσκονται στην δουλειά γιατί σήμερα διακυβεύεται η εργασία άλλων, αφού οι ίδιοι τα κατάφεραν και «τρούπωσαν»! Λάθος όμως κάνουν και σ’ αυτό, αφού το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Η απεργοσπασία δεν είναι απλά λιποταξία από την μάχη! Η απεργοσπασία είναι πισώπλατο χτύπημα στο κίνημα και στον ίδιο μας τον εαυτό! Η απεργοσπασία είναι ένα άθλιο μάθημα στάσης ζωής στα παιδιά μας, είναι μια βρωμερή στάση απέναντι στην αλληλεγγύη! Η απεργοσπασία είναι ένα στίγμα το οποίο δυστυχώς δεν χαράσσεται πάνω στο κορμί του απεργοσπάστη αλλά πάνω στο κορμί της κοινωνίας!
Με την σιγουριά ότι οι απεργοσπάστες είναι ελάχιστοι και ότι οι απεργοί διαδηλωτές χιλιάδες, ας κρατήσουμε γερά τις γραμμές μας σφίγγοντας τις γροθιές μας για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα και για να μείνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις