Ανεξαρτητη κινηση...

Ανατριχίλα με πιάνει όταν ακούω για «ανεξάρτητη κίνηση»! Ανεξάρτητη κίνηση από ποιον;! Μου θυμίζει εκείνην την εποχή που μαζεύονταν στις πλατείες και κραύγαζαν «έξω τα κόμματα και τα χρώματα» και μ’ έπαιρναν στις κλωτσιές γιατί εγώ πήγαινα με την ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων στο χέρι! Οι θαμώνες λοιπόν των πλατειών που με κυνηγούσαν σαν ακομμάτιστοι και αχρωμάτιστοι έγιναν κυβέρνηση στην υπηρεσία της βαρβαρότητας, καβάλα στο «άλογο» της «ανεξαρτησίας» και της «αριστεράς»!
Τι σόι «ανεξάρτητη κίνηση»;! Από πού ανεξάρτητη;! Από όλους αυτούς που μας πίνουν το αίμα και καταδυναστεύουν τις ζωές μας;! Μα αν είναι ανεξάρτητη η κίνηση από τους βασανιστές και τους φονιάδες του λαού τότε είναι με τον λαό, τότε είναι με τις ταξικές δυνάμεις! Όχι απαντάνε οι «ανεξάρτητοι»! Δεν είναι ούτε με τις ταξικές δυνάμεις! Μάλιστα οι «ανεξάρτητοι» συκοφαντούν τις ταξικές δυνάμεις καθώς τις βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τις δυνάμεις εκείνες που ευθύνονται για την κατάντια του λαού.
Τι ζητάει λοιπόν η «ανεξάρτητη κίνηση»;! Ζητάει ν’ αλλάξει η κοινωνία;! Ζητάει να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο;! Ζητάει να σταματήσει η καταστροφή του πλανήτη από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός;! Άπαπαπαπα! Η «ανεξάρτητη κίνηση» δεν λέει τέτοιες κακοήθειες! Ζητάει απλώς ν’ αλλάξει το σύστημα διαχειριστή! Ζητάει να γίνει ο καπιταλισμός ανθρώπινος! Και πώς θα γίνει αυτό αφού ο καπιταλισμός για να υπάρχει πρέπει να πιει ανθρώπινο αίμα και να καταστρέψει τον πλανήτη;! Γίνεται, απαντάνε οι «ανεξάρτητοι»! Πώς γίνεται;! Εάν γίνουμε όλοι καλοί άνθρωποι και συνεργαστούμε! Εάν γίνουν καλοί άνθρωποι οι καπιταλιστές!
Η «ανεξάρτητη κίνηση» θα μπορούσε να είναι και θρησκευτική οργάνωση με τόσες ευχές, αλλά δεν είναι! Είναι πολιτική οργάνωση που έχει ως σκοπό να θολώσει τα νερά, να αποπροσανατολίσει τον λαό! Ο λαός όπου ακούει για «ανεξάρτητες κινήσεις» πρέπει να «κουμπώνεται»! Σίγουρα μέσα σ’ αυτές υπάρχουν και καλοπροαίρετοι, αλλά τα νήματα τα κινούν πιόνια στην υπηρεσία του συστήματος! Στην εκμεταλλευτική καπιταλιστική κοινωνία ή είσαι με το Κεφάλαιο ή είσαι με τους εργάτες! Δεν γίνεται να είσαι και με τους δύο! Κι όποιος λέει ότι είναι και με τους δύο, λέει ψέματα! Κι όποιος λέει ότι δεν είναι με κανέναν από τους δύο, λέει πάλι ψέματα! Είναι στην υπηρεσία του Κεφαλαίου!
Οι «ανεξάρτητες κινήσεις» είναι σχήματα που δημιουργούνται σαν αναχώματα, για να ανακόψουν την ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του λαού, για να εμποδίσουν την συμπαράταξη του λαού με τις ταξικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις δηλαδή που θέτουν ως στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού. Η «ανεξάρτητη κίνηση» θέλει να γίνει διαχειριστής στη θέση του διαχειριστή του καπιταλισμού, κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι αυτή θα διαχειριστεί καλύτερα το σύστημα λες και είναι δυνατόν να διαχειριστεί ο υπηρέτης το αφεντικό!
Με τους τσαρλατάνους που εξελέγησαν ως αριστεροί να έχουν καταληστέψει, κατααπογοητεύσει και καταφοβίσει τον κόσμο, θα φυτρώσουν «ανεξάρτητες κινήσεις» για διάφορα ζητήματα σαν τα μανιτάρια. Όπου ο λαός ακούει «ανεξάρτητη κίνηση» πρέπει να καταλαβαίνει ότι ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό αστέρι του συστήματος ανατέλλει για να συγκεντρώσει την λαϊκή αντίδραση και αγανάκτηση και να την ξανακαταθέσει ως λάφυρο στους εκμεταλλευτές!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις