Τα μεγαλα πνευματα

Την επίθεση στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ κλιμακώνουν τα αστικά επιτελεία, δείχνοντας την απέχθεια που τρέφει το σύστημα στους εργατικούς αγώνες, αλλά και στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Μάλιστα, ορισμένα συγκροτήματα του Τύπου έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, με το επιχείρημα ότι πλήττεται ο τουρισμός, άρα και ο στόχος για ανάκαμψη της οικονομίας.
Το σκηνικό δεν είναι καινούργιο, καθώς επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο αποφασίζουν να αντιδράσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με σχετικά πιο ανεβασμένες μορφές, όπως έγινε ξανά πριν από λίγους μήνες, με την πολυήμερη απεργία των ναυτεργατών, ή όπως γίνεται με τα μπλόκα των αγροτών.
Πάντως, απ' όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις μέρες, δεν μπορεί να μην ξεχωρίσει κανείς τις «παραινέσεις» γνωστού συγκροτήματος προς τους «πολίτες» να αναλάβουν δράση πριν τους πνίξουν τα σκουπίδια (άραγε πώς;) και τις διακηρύξεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά, μόνο όταν ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες των δήμων. Προς την ίδια κατεύθυνση, βέβαια, κινούνται και τα σχέδια της κυβέρνησης, των Περιφερειών και των δημάρχων, επιβεβαιώνοντας ότι στα σημαντικά για το κεφάλαιο, όπως είναι η κερδοφορία από τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις