Πελααααατες μου!

Μια λιγότερη θεατή πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία αποκαλύπτουν οι δηλώσεις σύμβουλου του Ρώσου Προέδρου σχετικά με τις δυνατότητες του στρατιωτικού υλικού της Ρωσίας στα πεδία των μαχών.
Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Πούτιν για τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία είπε τις προάλλες ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που επιχειρούσαν στη Συρία γνωρίζουν τώρα μεγάλη ζήτηση από ξένους πελάτες:
«Εχουμε δει όλοι πώς επιχειρούν τα πλοία μας εκεί, τι εκτοξεύεται και πόσο μακριά πυροβολούνται τα βλήματά τους. Βλέπουμε τώρα ότι τα πλοία αυτά - φρεγάτες, κορβέτες - έχουν ζήτηση. Επιπλέον ένα άλλο είδος ζήτησης θα προκύψει: Πολλές χώρες χρειάζεται να εκσυγχρονίσουν και να σχεδιάσουν πολεμικά πλοία από το μηδέν».
Αντίστοιχες βλέψεις έχουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας και είναι ταυτόχρονα κατασκευαστές στρατιωτικού υλικού, σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και τζίρο πολλών δισ.
Είναι φανερό ότι οι δυνάμεις αυτές, ακολουθώντας το ρητό «μια δοκιμή θα σας πείσει», επιδιώκουν μαζί με το «τερπνό», που είναι η υπεράσπιση και η διεύρυνση της γεωπολιτικής τους ισχύος, να εξυπηρετήσουν και το «ωφέλιμο», την επίδειξη δηλαδή του στρατιωτικού τους υλικού σε υποψήφιους πελάτες...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις