Μηνυμα αντιθεσης στα ιμπεριαλιστικα σχεδια

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι απ' όλη τη χώρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, ετοιμάζονται για την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων. Με τη μαζική τους συμμετοχή, ετοιμάζονται να στείλουν ισχυρό εργατικό - λαϊκό μήνυμα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας σε αυτούς, την οποία προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Η αυριανή πανελλαδική διαδήλωση αποτελεί κορύφωση της δραστηριότητας που αναπτύσσει εδώ και δύο μήνες το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά». Από την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς μέχρι σήμερα, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέπτυξαν πλούσια δράση, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. Συζήτησαν με χιλιάδες εργαζόμενους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ρίζες του, για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης απέναντί του.
Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμα της αναγκαίας ενιαίας εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και τις λυκοσυμμαχίες τους!
Η ίδια ταξική πολιτική που φορτώνει το λαό με αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα για την ένταση της εκμετάλλευσης και την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που βαθαίνει την εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του εγχώριου κεφαλαίου. Η ίδια ταξική πολιτική που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις για να διασφαλίζει μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που δίνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικές δαπάνες, για να πιάνονται οι ΝΑΤΟικοί στόχοι και να μπορεί η κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή.
Απέναντι σε αυτήν την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκφράζεται στην πράξη ενιαία εργατική - λαϊκή απάντηση. Την ίδια ώρα που κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συμβάλλουν πρωτοπόρα στην ενίσχυση σοβαρών απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων σε μια σειρά από κλάδους, όπως στους εργαζόμενους στους δήμους, στη Ναυπηγοεπισκευή, στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στο Εμπόριο και αλλού.
Ξεσκεπάζουν το «παραμύθι» περί «Ελλάδας όασης σταθερότητας», την ώρα που η κυβέρνηση με τη σημαία της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» εμπλέκει το λαό σε σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο διαμελισμού κρατών, επαναχάραξης συνόρων και γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων... Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συζητά την αναβάθμιση της βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα και την παροχή πρόσθετων «διευκολύνσεων» στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σε όλη τη χώρα... Την ώρα που στέλνει τις Ενοπλες Δυνάμεις σε σειρά αποστολών εκτός συνόρων και ταυτόχρονα «φιλοξενεί» τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας - πρόβες πολέμου με ανταγωνιστικά καπιταλιστικά κέντρα, όπως η Ρωσία!
Απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς που «βρωμάνε μπαρούτι», δίνει η αυριανή πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, δίνει η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, με πρωτοβουλίες όπως η Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής που θα γίνει την Κυριακή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις