Ο ταφος του Φλωρακη δεν ειναι σκηνικο κωμωδιας!

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Λαφαζάνη επισκέφτηκε και έβγαλε φωτογραφίες στον τάφο του Φλωράκη! Δεν θα το σχολιάζαμε εάν δεν το πρόβαλε η εφημερίδα του Λαφαζάνη! Δεν θα το σχολιάζαμε εάν ο Λαφαζάνης αισθανόταν την ανάγκη να περάσει να χαιρετήσει έναν παλιό του γνώριμο, γιατί σύντροφο σίγουρα δεν θα ήθελε ο Χαρίλαος να τον πούμε! Σύντροφος ο Χαρίλαος με ανθρώπους που ρίξανε στο σκοτάδι τον Ελληνικό λαό, επειδή κάποτε έτυχε να συμπορευτούν, δεν θα ήθελε να είναι. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν πήγε όμως με όλους αυτούς τους ΛΑΕ να χαιρετήσει τον Χαρίλαο! Πήγε να βγάλει φωτογραφίες για προπαγανδιστικού λόγους, πήγε για να μπερδέψει τον κόσμο που παραμένει πιστός στις αξίες και στα ιδανικά του κομμουνισμού, για τα οποία πάλεψε ο Χαρίλαος μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πέρασε από τον τάφο του Φλωράκη όπως είχε περάσει μαζί με τον πρώην αρχηγό του από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να θολώσουν τα νερά στον κόσμο της Αριστεράς, για να κάνουν πιστευτό ότι είναι αριστεροί και μετά να ισοπεδώσουν τον λαό με το συμπληρωματικό μνημόνιο του 2ου μνημονίου που ψήφισαν οι Λαφαζάνηδες μαζί με τους Τσιπραίους με χέρια και με πόδια την 20η Φλεβάρη του 2015, έναν μήνα μετά την εκλογή τους στην κυβέρνηση και έναν μήνα μετά την προσβολή των νεκρών κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με εκείνα τα λουλούδια της προδοσίας που κατέθεσαν στον τόπο της θυσίας!
Οι Λαφαζάνηδες πέρασαν από τον τάφο του Φλωράκη και έβγαλαν φωτογραφίες γιατί πιάνουν «πόρτα»! Οι άνθρωποι που διαφώνησαν με τις ιδέες στις οποίες πίστευε ο Χαρίλαος, που προσπάθησαν να διαλύσουν το κόμμα της εργατικής τάξης και αφού δεν το κατάφεραν έφυγαν «σούρνοντας» σε όσους παρέμειναν κομμουνιστές και στον ίδιο τον Χαρίλαο τα μύρια όσα, οι άνθρωποι οι οποίοι έβαλαν όχι το χεράκι τους αλλά την χερούκλα τους στα δεινά του λαού σαν Συριζαίοι, τώρα προσπαθούν να ξανακοροϊδέψουν τον κόσμο παριστάνοντας τους κομμουνιστές, ώστε να πάρουν σειρά μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και να ολοκληρώσουν ως ΛΑΕ την ισοπέδωση που ξεκίνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τάφος όμως του Φλωράκη δεν είναι σκηνικό κωμωδίας! Ο τάφος του Φλωράκη είναι σημείο αναφοράς για όλους εκείνους που βαδίζουν στα χνάρια του, για όλους εκείνους που κρατήθηκαν όρθιοι μπροστά στην επέλαση της αντεπανάστασης, για όλους εκείνους που δεν λύγισαν μπροστά στα σημεία των καιρών, για όλους εκείνους που δεν έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στους φονιάδες των λαών, για όλους εκείνους που αρνήθηκαν να υποστείλουν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο παρά την σήκωσαν ακόμα ψηλότερα για να οδηγήσει τους προλετάριους όλου του κόσμου, για όλους εκείνους που δεν έπαψαν ακόμα και σ’ αυτές τις μαύρες, τις αντεπαναστατικές συνθήκες να αγωνίζονται για την κοινωνία την χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την κομμουνιστική κοινωνία! Για μερικούς ο τάφος του Φλωράκη και συντρόφων σαν του Φλωράκη είναι και κάτι άλλο! Δεν είναι απλά ο τάφος του Χαρίλαου! Είναι ο τάφος των δικών τους που ποτέ δεν έμαθαν που είναι θαμμένοι γι’ αυτό κι όταν περπατούν στο Σινιάτσικο, στον Γράμμο, στο Βίτσι, στην Πίνδο περπατούν με σεβασμό και δέος γιατί ξέρουν ότι αναμφίβολα πατούν πάνω σε συντρόφους και κάποια βήματά τους σίγουρα κάποια φορά διασταυρώθηκαν με το ίδιο τους το αίμα! Σίγουρα οι νεκροί σύντροφοι είναι περήφανοι που πατούν απάνω τους, γιατί δεν πατάνε πάνω τους για να ανέβουν σκαλοπάτια βρώμικα ώστε να ξεκάνουν τον λαό! Πατάνε πάνω τους και πάνω στη θυσία τους για ν’ αλλάξουν τον κόσμο! Αυτό είναι για μας ο τάφος του Φλωράκη!
Όταν έδωσα το κείμενο για δημοσίευση έδωσα μαζί την φωτογραφία της ΛΑΕ πάνω από τον τάφο του Φλωράκη! Μου πρότειναν λοιπόν μια αλλαγή στην φωτογραφία! Μου έδωσαν μια φωτογραφία από τον τάφο του Φλωράκη που τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2016! Μου έδωσαν μία φωτογραφία με ένα δεκάχρονο παιδί σε στάση προσοχής μπροστά στον Χαρίλαο, μπροστά στον στρατηγό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας! Δεν χρειαζόταν δεύτερη σκέψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις