Παλια τους τεχνη...

Την ίδια ώρα που επιβεβαιώνεται πεντακάθαρα πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δρομολογεί την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους, ο πρωθυπουργός έρχεται προκλητικά με τη χτεσινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, μια μέρα πριν τη σημερινή 24ωρη απεργία, να συνεχίσει τον εμπαιγμό σε βάρος τους, αναφέροντας πως... «πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο μεγάλο θέμα των συμβασιούχων». Την ίδια επιχείρηση εξαπάτησης εξυπηρετούν και διάφορες «διαρροές» από το υπουργικό συμβούλιο που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί «σχεδίου που επεξεργάζεται» η κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτής της... «βέλτιστης λύσης».
Η λύση για τους συμβασιούχους είναι μόνο μία και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως έκαναν προηγούμενα και οι προκάτοχοί της, αρνήθηκε να την υλοποιήσει επί δυόμισι χρόνια, αρνείται να την υλοποιήσει και τώρα: Αμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ολα τα άλλα είναι τα γνωστά τρικ που δεν πρέπει πια να ξεγελούν κανέναν.
Οπως δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν και οι χτεσινοί ισχυρισμοί του Αλ. Τσίπρα περί «αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων στον τομέα της εργασίας και της απασχόλησης», με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιστροφή τάχα της τάσης γενίκευσης της «ευέλικτης» εργασίας. Η πραγματικότητα, βέβαια, ακόμα και με τα επίσημα στοιχεία, δείχνει ότι η δουλειά - «λάστιχο» με μισθούς πείνας γενικεύεται συνεχώς, χάρη και στη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία όχι μόνο διατηρεί στο ακέραιο όλο το ήδη διαμορφωμένο αντεργατικό πλαίσιο, αλλά φρόντισε να το επεκτείνει παραπέρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, όπως έκανε και με το 4ο μνημόνιο, με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την παγίωση του σημερινού καθεστώτος διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις