Διευθετησεις

Το νέο «αφήγημα» της κυβέρνησης για την «επιτυχή έκβαση της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ στις 15 Ιούνη» είναι η «εξασφάλιση καθαρής λύσης για το χρέος, ώστε να δημιουργηθεί ασφάλεια στους επενδυτές», να υπάρξει «ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και «έξοδος για δανεισμό στις διεθνείς αγορές». Ολα αυτά, λέει η κυβέρνηση, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης και έτσι θα ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα.
Πρόκειται για παραμύθια της Χαλιμάς. Πρώτα απ' όλα, το κρατικό χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός, αλλά οι παροχές και τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, οι «μεγάλες ιδέες» των Ολυμπιακών Αγώνων, τα εξοπλιστικά προγράμματα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Από την όποια διευθέτηση του χρέους δεν πρόκειται να ωφεληθεί ο λαός, ενώ το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης αφορά αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, προκειμένου οι τράπεζες να πάρουν «ζεστό» χρήμα που θα διατεθεί και πάλι για τη στήριξη του κεφαλαίου.
Επομένως, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Το μόνο «στανταράκι» γι' αυτούς είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν όλα τα πιθανά σενάρια για το χρέος.
Μοναδική διέξοδος είναι να το πάρουν απόφαση και να «διευθετήσουν» οι ίδιοι τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική που τους εξοντώνει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις