Μονιμο ΝΑΤΟικο προγεφυρωμα η χωρα

Μνήμες του 1999 - 2000 ζωντανεύουν τις μέρες αυτές στη βόρεια Ελλάδα! Μνήμες από τότε που ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, οχήματα κάθε είδους και τεθωρακισμένα, ξεφορτώνονταν σε ακτές, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, για να κινηθούν στη συνέχεια προς το βορρά. Τελικός προορισμός τους η ισοπεδωμένη από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς Γιουγκοσλαβία. Σκοπός τους η επιβολή του διαμελισμού της! Εκείνη την περίοδο η Ελλάδα αποτέλεσε μόνιμο ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα για τη διέλευση των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων, ενώ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) τέθηκαν στην υπηρεσία αυτών των στρατευμάτων αναλαμβάνοντας ρόλους, όπως «τουαλετοφύλακα», καθαρίστριας και τροχονόμου για τη διέλευσή τους από το ελληνικό έδαφος.
Όμως τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα κατά τη διέλευσή τους αντιμετώπισαν μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Ελληνικού λαού! Κεντρικό σημείο αποβίβασης, αλλά και κέντρο των λαϊκών αντιδράσεων ήταν η Θεσσαλονίκη. Με χίλιους δυο τρόπους, αψηφώντας τον κίνδυνο, δυσκολεύτηκε το πέρασμα των στρατευμάτων στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τα ΝΑΤΟικά στοιχεία, από αυτές τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας, το δολοφονικό τους έργο καθυστέρησε περίπου ένα μήνα. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται την ικανοποίηση που προκάλεσε η είδηση, ότι οι «αφιλόξενοι» κάτοικοι της περιοχής έστειλαν τα άρματά των ΝΑΤΟικών στη ... λαϊκή, στρέφοντας κατάλληλα τις ταμπέλες με το μαύρο σκορπιό σε κίτρινο φόντο, που τους έδειχναν το δρόμο.
Λίγα χρόνια αργότερα από τότε, οι ΝΑΤΟικοί, μαζί προφανώς με τους ντόπιους κυβερνώντες της εποχής, στράφηκαν ανατολικότερα εξετάζοντας το ενδεχόμενο να στηθεί ΝΑΤΟικό λιμάνι στη Νέα Πέραμο. Τα σχετικά δημοσιεύματα ξεσήκωσαν το λαό της Καβάλας, που εναντιώθηκε επίσης έντονα και απέτρεψε τις όποιες εξελίξεις δύο φορές (2003, 2007)!
Η βόρεια Ελλάδα με τις υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι συμπατριώτες μας και συνολικά οι λαοί της ΕΕ, αποτελεί πύλη εισόδου των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Από εκεί οι Αμερικανοί μπορούν να διοχετεύουν, ότι χρειάζονται στις βάσεις τους στην Ανατολική Ευρώπη και ειδικότερα σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Από εκεί επίσης το ΝΑΤΟ τροφοδοτεί τις δικές του βάσεις και τα στρατηγεία, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην ανατολική Ευρώπη. Μέσω της Μακεδονίας και της Θράκης οι βάσεις αυτές συνδέονται με το Αιγαίο, τη Σούδα, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, ή το Γιβραλτάρ και τα σπίτια τους σε Ευρώπη και Αμερική. Από εκεί, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τροφοδοτούν και τα πολεμικά μέτωπα που ετοιμάζουν. Μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας, και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία έχει συγκεντρωθεί τεράστιο στρατιωτικό δυναμικό εκατέρωθεν των συνόρων. Από τη δυτική πλευρά αιχμή του δόρατος είναι η ΝΑΤΟική διακλαδική δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force -VJTF) και φυσικά η περίφημη αντιπυραυλική άμυνα.
Με όλα τα παραπάνω συνδυάζεται και η παραχώρηση από την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ του επιτελείου του πρώην Γ΄ΣΣ και νυν NRDC-GR με έδρα την Θεσσαλονίκη, για το οποίο οι κυβερνήσεις οφείλουν να εξασφαλίσουν την αποθήκευση στρατιωτικού εξοπλισμού εκστρατείας μεταξύ άλλων και πυρηνικών! Το τελευταίο πάλι αυτό φέρνει στη μνήμη παλαιότερα δημοσιεύματα, που αφορούσαν μυστική συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΗΠΑ για μεταφορά πυρηνικών όπλων από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας σε στρατιωτικές αποθήκες από τον ψυχρό πόλεμο, στη Δράμα, στο Κιλκίς και τα Γιαννιτσά.
Ανεξάρτητα όμως αν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας συμμετέχουν ή όχι άμεσα στις ΝΑΤΟικές επιδρομές με το επιτελείο του Γ΄ΣΣ, ή ένοπλα τμήματα, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, πάντοτε συμμετέχουν έμμεσα σε ρόλο υποστήριξης. Δεν είναι μόνο η βάση της Σούδας ή του Ακτίου και όλες οι άλλες. Είναι ολόκληρη η χώρα που γίνεται βατήρας για εκδήλωση των ΝΑΤΟικών επιδρομών «όπου απαιτηθεί». Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει η χώρα με την ψήφιση ενός μνημονίου («MOU») βιαστικά στην τελευταία συνεδρίαση της βουλής πριν τις εκλογές του 2009. Υποχρέωση που τηρεί απαρέγκλιτα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια «υποχρέωση» κατακτημένης χώρας, για την οποία οι αρχαίοι έλεγαν ότι παρέχει «γην και ύδωρ»!
Στις μνήμες αυτές οδήγησαν οι ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή στη Ρουμανία, άσκησης του ΝΑΤΟ με το όνομα «Noble Jump 2017» από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου 2017. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Κατά το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ «σκοπός της άσκησης, … είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού Very High Readiness Joint Task Force-VJTF». Η ΝΑΤΟική διοίκηση διακλαδικής δύναμης της Νάπολης που σχεδίασε την άσκηση τα λέει πιο καθαρά: «θα αναπτυχθούν σημαντικοί αριθμοί στρατιωτών οχημάτων και ελικοπτέρων …. Η άσκηση είναι μια πρόκληση επιμελητείας και θα ελέγξει την ικανότητα των συμμετεχόντων να προωθήσουν μάχιμη δύναμη οπουδήποτε απαιτείται». Θα διεξαχθεί με τον έλεγχο της ΝΑΤΟικής πολυεθνικής μεραρχίας Νότου - Ανατολής, που εδρεύει στο Βουκουρέστι. Για το 2017 στην VJTF ηγείται η Βρετανική 20η τεθωρακισμένη ταξιαρχία, ενώ συμμετέχει και το «συμμαχικό σώμα ταχείας αντίδρασης». 2000 περίπου στρατιωτικοί και 500 οχήματα από διάφορες χώρες θα προωθηθούν στη Ρουμανία, όπου θα συνενωθούν με άλλες 2000 ρουμανικά στρατεύματα. Οι περισσότεροι θα αφιχθούν αεροπορικώς, ενώ ο πιο βαρύς εξοπλισμός θα φθάσει μέσω θαλάσσης, ή οδικά και σιδηροδρομικά!
Εδώ βρίσκεται και ο ρόλος που η άσκηση προβλέπει για την Ελλάδα. Συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους, δηλαδή «γην και ύδωρ», κατά τη διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, (συνολικά 650 άτομα, 363 οχήματα), τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017), όσο και κατά τη φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 
Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά τη διέλευση των ανωτέρω μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συνίστανται στα ακόλουθα:
  • Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
  • Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.
  • Παροχή συνοδείας και ασφάλειας, λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας.
  • Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. 
Ο λαός όμως της βόρειας Ελλάδας θυμάται πολύ καλά, ότι η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με από κοντά εκείνη της ΕΕ απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε πίσω του ποτάμια αίματος, στάχτες και γκρεμίσματα, άφησε αλλαγές συνόρων: Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και έπεται συνέχεια.
Το αντιΝΑΤΟικό, φιλειρηνικό κίνημα της Μακεδονίας και της Θράκης έχει ήδη ξεσηκωθεί και εκφράζει την αντίθεσή του στους ΝΑΤΟικούς στρατούς, στη μετατροπή του τόπου του σε πύλη εισόδου και εξόδου ξένων στρατευμάτων για επιδρομές σε βάρος άλλων λαών.
Δε δίνει τη δική του γη για να σταθούν ή να περάσουν οι μακελάρηδες, ούτε τους δίνει νερό να πιουν!
Δεν θέλει τα στρατευμένα παιδιά της χώρας και τα στελέχη των ΕΔ, ούτε συμμαχητές, ούτε υπηρέτες των ΝΑΤΟικών. Τα θέλει αφιερωμένα στο σκοπό για τον οποίο ντύθηκαν στο χακί: την προστασία των συνόρων της πατρίδας και μόνο!
Ο λαός της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας κινητοποιήθηκε παλιότερα. Το ίδιο κάνει και τώρα η Μακεδονία και η Θράκη. Το οφείλει στη νέα γενιά της περιοχής. Είμαστε μαζί τους! Το οφείλουμε όλοι μας στους γειτονικούς και στους λαούς όλου του κόσμου!

Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, 
Μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις