ΑΣΧΕΤΑ...

Ησυζήτηση που χτες οργάνωσε στη Φρανκφούρτη το Economist, με το ερώτημα αν η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές, ήταν αποκαλυπτική για το τι επιφυλάσσει στο λαό ο κεντρικός αυτός στόχος του κεφαλαίου.
Ο Π. Μοσκοβισί είπε πως η Ελλάδα είναι «σε καλή θέση», επειδή «έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα πετυχαίνοντας μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή» και «έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφοντας υπεραπόδοση στόχων». Παρ' όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» και «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη». Μιλάμε, δηλαδή, για αντιλαϊκά μέτρα χωρίς τέλος, που μαζί με την τεράστια απαξίωση της εργατικής δύναμης των προηγούμενων χρόνων, συνιστούν προϋποθέσεις για «έξοδο στις αγορές» και καπιταλιστική ανάκαμψη.
Ο Ντ. Κοστέλο πρόσθεσε ότι για να επιστρέψουν οι επενδυτές, σημαντικός παράγοντας είναι η «ιδιοκτησία» του προγράμματος από την κυβέρνηση. Δηλαδή, ενεργή «δέσμευση» του πολιτικού προσωπικού και απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων όσα προβλέπονται στο 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στα προηγούμενα.
Τέλος, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Μπ. Κερέ είπε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και στον τραπεζικό τομέα, ώστε να μπορέσουν «οι πιστώσεις να είναι θετικός παράγοντας και όχι εμπόδιο για την ανάπτυξη», «δείχνοντας» ανάμεσα στα άλλα το ζήτημα της συγκέντρωσης της επιχειρηματικής πίτας, μέσω και της διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.
Τώρα, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα λαϊκά συμφέροντα, μόνο η φαντασία των στελεχών κυβέρνησης και αστικών κομμάτων μπορεί να εξηγήσει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις