Ως μη γενομενη...

Συνολικά 241 ΝΑΤΟικά οχήματα (εκ των οποίων εννιά ερπυστριοφόρα) είδαν να αποβιβάζονται στην πόλη τους οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που παρέχει η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή της άσκησης «Noble Jump» στη Ρουμανία.
Οι λαϊκές αντιδράσεις εκφράστηκαν με κινητοποιήσεις στην πόλη, ενώ οι φαντάροι σε διάφορα στρατόπεδα διαμαρτύρονται με ανοιχτές επιστολές.
Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στην Κρήτη, με απαίτηση να φύγει από το νησί η βάση της Σούδας.
Επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη βουλή που αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Κι όμως: Δεν βρέθηκε ούτε μια εφημερίδα, ούτε ένα κανάλι που να θεώρησε σημαντικές αυτές τις ειδήσεις. Για όποιον δεν διαβάζει «Ριζοσπάστη», η επικίνδυνη αυτή εμπλοκή είναι «ως μη γενόμενη».
Και βέβαια το θέμα δεν απασχόλησε καθόλου την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η «σιγή ασυρμάτου» εξηγείται. Η «συναίνεση» στα ζητήματα στρατηγικής σημασίας για την αστική τάξη, όπως είναι η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και του ρόλου της στο ΝΑΤΟ, δεν χωράει «παραφωνίες».
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτά τα «μπλεξίματα» έχουν ως θύμα τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Το «θάψιμο» αυτών των εξελίξεων είναι άλλος ένας κρίκος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, γι' αυτό πρέπει να βρεθεί ψηλά στην ημερήσια διάταξη της πάλης των συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις