"Αβυσσος" και χαραμάδες

Η συνηθισμένη εικόνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες με εκείνα της ΝΔ δημιουργεί την εντύπωση ότι τους χωρίζει άβυσσος.
Ομως αυτή η εικόνα είναι συνηθισμένη μόνο μπροστά στις κάμερες, όταν έχουν για «κοινό» τους εργαζόμενους και τη φτωχολογιά.
Γιατί μπροστά στους «επενδυτές» και τις «δυνάμεις της αγοράς», το κλίμα είναι ιδιαιτέρως πολιτισμένο, οι σκυλοκαβγάδες πάνε περίπατο και η «άβυσσος» που τους χωρίζει γίνεται... χαραμάδα.
Ετσι και σε πρόσφατη ημερίδα του υπουργείου Ναυτιλίας με επιχειρηματικούς φορείς και με θέμα την ανάδειξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης.
Εκεί μίλησε ο Π. Κουρουμπλής από την κυβέρνηση, ο Κ. Χατζηδάκης από τη ΝΔ, καθηγητές πανεπιστημίων, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του κλάδου των Μεταφορών.
Το «εποικοδομητικό κλίμα» και η «ωραία ατμόσφαιρα» εξηγούνται από το γεγονός ότι οι στρατηγικοί στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση και ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς και διαμετακόμισης, δεν σηκώνουν καβγάδες ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους της.
Καλά τα «σόου» λοιπόν, για να παγιδεύεται ο λαός, αλλά με τα «μεγάλα» και τα «βασικά» δεν παίζουν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις