Τσίπρας ο ηθικός όπως Μιλάγκρος η ατίθαση!

Λατινοαμερικανική σαπουνόπερα έχει καταντήσει ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός την Αριστερά. Προσπαθώντας να απομακρύνει την σκέψη του λαού από τα συνθήματα, τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις με τα οποία τον κορόιδεψε και άρπαξε την ψήφο του, εφευρίσκει μαζί με το επιτελείο του συνθηματάκια και ψευτορητορείες που προσβάλουν και την Αριστερά και τους Αριστερούς που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο, σίγουρα όχι τέτοιο σαν κι αυτόν που φτιάχνει ο Τσίπρας κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
«Γι’ αυτό θέλω εδώ να πω ξεκάθαρα ότι δεν θα υπάρξει, ότι δεν πρέπει να υπάρξει, καμία ανοχή σε φαινόμενα που ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Κανένας πονηρούλης δεν θα αφήσουμε να χρησιμοποιεί κανένα νομιμοφανές μέσο για ιδίον όφελος. Δεν αναφέρομαι σε πεπραγμένα, αλλά και μόνο στη σκέψη και μόνο που σκέφτηκαν κάποιοι να προσβάλουν τους ηθικούς κώδικες της Αριστεράς, δεν τους επιτρέπει να έχουν τον τιμητικό τίτλο του μέλους του κόμματος, του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, τελεία και παύλα»!
Το παραπάνω απόσπασμα είναι μία από τις εφευρετικές ρητορείες του πρωθυπουργού. Ποιος μιλάει για ηθικούς κώδικες;! Ο άνθρωπος που τάραξε τον λαό στο ψέμα όχι απλά για να αρπάξει την ψήφο του, αλλά για να τον απομακρύνει από τους λαϊκούς αγώνες και να τον οδηγήσει φοβισμένο και απογοητευμένο στο σπίτι του. Ο άνθρωπος που διαπράττει μεγαλύτερες βαρβαρότητες από τους προηγούμενους, από τους οποίους έταζε στον λαό ότι θα τον έσωζε, μιλάει για ηθικούς κώδικες! Ο άνθρωπος που ζητάει ότι ακριβώς ζητούσαν οι προηγούμενοι, δηλαδή θυσίες από τον λαό για να βγουν οι μεγαλοκαρχαρίες από τα αδιέξοδά τους, ο άνθρωπος αυτός μιλάει για ηθικούς κώδικες.
Ποιο είναι όμως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;! Είναι ότι η Αριστερά δεν ανέχεται να πλουτίσουν κάποιοι με νομιμοφανή μέσα, όπως λέει ο πρωθυπουργός! Ο πρωθυπουργός εννοεί κάποιους από αυτούς που αποτελούν μαζί με τον ίδιο το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοκαρχαριών. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στους ίδιους τους πλουτοκράτες γιατί για εκείνους δίνει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι! Για εκείνους νομοθετεί προκειμένου να κατασπαράσσουν νόμιμα τον κοσμάκη προκειμένου να πλουτίσουν! Οι βάρβαροι αντιλαϊκοί νόμοι, βαφτίζονται νομιμότητα και όλα μέλι – γάλα!
Ποιο άλλο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;! Ότι την ώρα που πλουτίζει ακόμα περισσότερο τους πάμπλουτους, μας λέει ότι δεν θα ανεχτεί τον πλουτισμό των πολιτικών υπηρετών των πάμπλουτων! Βέβαια κι αυτά είναι λόγια γιατί στον καπιταλισμό χωρίς το «λάδι» γρανάζι δεν γυρνά! Οι πλουτοκράτες θα «λαδώνουν» για να κερδίζουν δισεκατομμύρια και οι Τσίπρες κάπου – κάπου θα βάζουν φυλακή κάποιον από αυτούς που «λαδώθηκε» για να βγάλει μερικά χιλιάρικα! Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι που προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του λαού από τον πακτωλό των χρημάτων, που καταπίνουν οι πλουτοκράτες, στις πενταροδεκάρες που δίνουν για «λάδι»!
Ποιο όμως είναι το μεγαλύτερο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;! Οι μαντικές ικανότητες του Τσίπρα και του επιτελείου του! Ο Τσίπρας, όπως ο ίδιος μας λέει, δεν αναφέρεται σε πεπραγμένα, αλλά σε σκέψεις! Τι άλλο θα ακούσουμε από τον άνθρωπο που ήρθε τάζοντας να σκίσει τα μνημόνια και έχει καταξεσκίσει τον λαό! Τι άλλο θα ακούσουμε! Έχει γίνει, εκτός των άλλων, μάντης και θα στήσει δίκες προθέσεων!
– Έλα εδώ Θεανώ και κοίτα με καλά στα μάτια.
– Δεν χρειάζεται Αλέξη μου! Χθες πήγα στον οφθαλμίατρο!
– Βρε κοίτα με που σου λέω για να δω αν έχεις σκοπό να προσβάλεις τους ηθικούς κώδικες της Αριστεράς.
Προφανώς ο Τσίπρας έχει υιοθετήσει σαν τεχνικό σύμβουλο τον Λεβέντη και κάνουν μαζί μαντεψιές!
Οι ηθικολογίες και οι ψευτορητορείες του πρωθυπουργού μας θυμίζουν τις ψευτορητορείες του Κωστάκη, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, που είχε εφεύρει μαζί με το επιτελείο του εκείνο το αμίμητο «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»! Ο Κωστάκης βέβαια ούτε μπόρεσε να απογοητεύσει, ούτε κατάφερε να φοβίσει τον κόσμο! Αυτό δεν το κατάφεραν ούτε οι Σαμαροβενιζελοκουβελοκαρατζαρουραίοι! Η απογοήτευση και ο εκφοβισμός του κοσμάκη είναι μια αποκλειστικότητα του Τσίπρα και της Αριστεράς του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις