Κλεμμένος πλούτος

Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, η λίστα με τους δισεκατομμυριούχους σε όλον τον κόσμο αυξήθηκε το 2016 κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και η συνολική τους περιουσία κατά 18%, φτάνοντας τα 7,67 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (565), με δεύτερη την Κίνα (319). Ακολουθούν η Γερμανία (114), η Ινδία (101) και η Ρωσία (96). Ανάμεσα στους πρώτους 2.000 της λίστας Forbes βρίσκονται και αρκετοί Ελληνες.
Ανεξάρτητα πάντως από εθνικότητες, αν κάτι προκύπτει σαν συμπέρασμα είναι ότι ο ασύλληπτος πλούτος που παράγεται, συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, που αυξάνουν τις περιουσίες των ίδιων και των επιχειρηματικών τους ομίλων, όταν στα ίδια τα κράτη τους το ποσοστό του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος στον ετήσια παραγόμενο πλούτο μειώνεται.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ούτε ένα ευρώ από αυτά που καταγράφουν στα περιουσιολόγιά τους οι ζάμπλουτοι επιχειρηματίες δεν είναι δικό τους, αλλά κλεμμένος πλούτος των εργαζομένων και του λαού, ο οποίος θα μπορούσε και με το παραπάνω να καλύψει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που διαρκώς διευρύνονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις