"Αντίμετρα"

«Αναπτυξιακές προτάσεις» ύψους μισού δισ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στα λεγόμενα «αντίμετρα», κατέθεσε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο, όπως μας ενημερώνει η «Αυγή».
Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις;
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα:
«Κεφάλαια για εξοικονόμηση ενέργειας σε ελληνικές επιχειρήσεις που είναι ενεργοβόρες (κυρίως βιομηχανία). Κεφάλαια για τη στήριξη στοχευμένων περιφερειακών υποδομών. Επιπλέον κεφάλαια για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη».
Για όποιον δεν κατάλαβε, τα «αντίμετρα» στη φοροαφαίμαξη και την παραπέρα κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού είναι τα εξής:
Νέες επιδοτήσεις για τη μείωση του κόστους της Ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπου γίνεται το «έλα να δεις» από εργασιακές ανατροπές και αντεργατικά μέτρα.
Στήριξη περιφερειακών υποδομών, στην επιλογή των οποίων η κυβέρνηση προκρίνει την αναπτυξιακή τους διάσταση και όχι βέβαια την ικανοποίηση των επειγουσών λαϊκών αναγκών.
Και βέβαια, νέα κονδύλια για τον αναπτυξιακό νόμο, που δίνουν τον ορισμό της αναδιανομής υπέρ του κεφαλαίου στον καπιταλισμό: Το κράτος τα παίρνει από το λαό με τη φορολογία και τα κάνει επιδοτήσεις στο κεφάλαιο μέσα από τον «αναπτυξιακό νόμο».
Επομένως, μόνο «αντίμετρα» δεν είναι αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση, καθώς συμπληρώνουν και δεν ακυρώνουν βέβαια τις συνέπειες που θα έχουν για τα λαϊκά στρώματα τα νέα μέτρα που συζητάει και αποφασίζει με τους «θεσμούς».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις