Οι ναζί της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα δικαιώματα των στρατιωτικών

Οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην εφημερίδα τους «ΕΜΠΡΟΣ» με άρθρο, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση και λειτουργία των Ενώσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Οι φασίστες χρυσαυγίτες δεν δέχονται την αναγνώριση των Ενώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στο νόμο 4407/2016. Δεν μπορούν να «χωνέψουν» την ύπαρξη πρωτοβάθμιων ενώσεων στρατιωτικών σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και την ύπαρξη δευτεροβάθμιας οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ), της οποίας το καταστατικό έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο. Σήμερα λειτουργούν 18 Ενώσεις Στρατιωτικών σε αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες που είναι μέλη της ΠΟΕΣ. Το βήμα αυτό της λειτουργίας Ενώσεων οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θέλουν να το καταργήσουν.
Οι σκοποί της ΠΟΕΣ, όπως περιγράφονται αναλυτικά και στο καταστατικό της, είναι μεταξύ άλλων:
  • Η προαγωγή, ανάπτυξη, προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των στρατιωτικών.
  • Η μελέτη, προστασία, βελτίωση και προαγωγή των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και γενικότερων συμφερόντων και δικαιωμάτων των Ελλήνων στρατιωτικών.
  • Η αποφασιστική συμβολή για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Οι ναζί της ΧΑ θέλουν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για το πετσόκομμα και την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων έχει κατακτήσει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιδιώκουν με την πιθανή αναθεώρηση του Συντάγματος να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργησή τους. Θέλουν να είναι οι ένστολοι χωρίς κανένα δικαίωμα, να μην μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή με ανθρώπινες αποδοχές, συντάξεις, Παιδεία, Υγεία.
Ταυτόχρονα, επιδιώκουν υποκριτικά να παρουσιάζονται ως τιμητές και προστάτες των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των λιμενικών. Με θράσος και υποκρισία παρουσιάζονται και σε συγκεντρώσεις των ένστολων. Το πρόσφατο παράδειγμα της αποβολής τους από την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την οποία έφυγαν «με την ουρά στα σκέλια», πρέπει να γενικευτεί. Να αποβληθούν από παντού. Από τις Ενώσεις, τις συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής πρέπει να σταματήσουν να ουρλιάζουν και να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των Ενώσεων των στρατιωτικών, της ΠΟΕΣ και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ένστολων να συμμετέχουν στη λειτουργία των Ενώσεων, να προβάλλουν και να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Η ναζιστική Χρυσή Αυγή ουρλιάζει επίσης γιατί ο συντάκτης του νόμου 4407/16, που κατοχυρώνει τη λειτουργία των Ενώσεων, δεν κάνει καμιά αναφορά για τα εθνικά συμφέροντα, όπως τα εννοούν οι φασίστες που λιβανίζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Προφανώς η Χρυσή Αυγή παριστάνει τον «κουφό» για το γεγονός ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας αμφισβητούνται καθημερινά με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές ασκήσεις και αποστολές μακριά από τα σύνορα. Ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε ΝΑΤΟικές αποστολές και κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η συμμετοχή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις που στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς και που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της πατρίδας μας.
Τη Χρυσή Αυγή δεν την απασχολούν η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η μόνιμη παρουσία τους στο Αιγαίο, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και η χρήση της βάσης της Σούδας προς όφελος του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η χρησιμοποίηση υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων για ΝΑΤΟικές ασκήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας μας. Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, που θεωρεί το Αιγαίο ΝΑΤΟική θάλασσα, «γκριζάρει» περιοχές του και ενθαρρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει στις Ενώσεις και στις Ομοσπονδίες τους.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δικαιώματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Θεωρεί επίσης ότι αυτά θα βρουν την πλήρη ικανοποίηση και θα υπάρχουν και μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα όσο οι διεκδικήσεις και οι αγωνιστικές διαθέσεις τους συνδυάζονται με τη γενικότερη πάλη και τους αγώνες που κάνει ο λαός μας για να αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων.
Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχει κάθε συμφέρον να απομονώσει τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Να αντιταχθεί σε κάθε επιδίωξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να ενταθούν η καταστολή και ο αυταρχισμός ενάντια σε κάθε λαϊκή αγωνιστική εκδήλωση. Το συμφέρον του είναι να αναπτύσσει σχέσεις με τον αγωνιζόμενο λαό, γιατί κοινές είναι οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις