Αντικομμουνισμός με ... σύνεση

Η αντικομμουνιστική υστερία στην Ουγγαρία από την αντιδραστική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ...χτυπάει κόκκινο.
Για την ακρίβεια, θέλει να εξαφανίσει από τη λαϊκή μνήμη ό,τι θυμίζει την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αξιοποιώντας γι' αυτόν το σκοπό και την αντιδραστική θεωρία που προωθεί η ΕΕ, της εξίσωσης φασισμού και σοσιαλισμού. Ετσι, προωθεί νομοσχέδιο που έχει μπει στη Βουλή και συζητιέται από τη Δευτέρα, για την απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων, αλλά και του σφυροδρέπανου και του κόκκινου αστεριού (!) στο όνομα της καταπολέμησης του λεγόμενου «ολοκληρωτισμού».
Μάλιστα, η συζήτηση αφορά την απαγόρευση της χρήσης του κόκκινου αστεριού και από τις επιχειρήσεις, ως εμπορικού σήματος, με την απειλή προστίμου ύψους 2 δισ. φιορινιών (6,4 εκατομμυρίων ευρώ).
Η όλη υπόθεση προκάλεσε την ανησυχία γνωστής εταιρείας μπίρας, που το εμπορικό της σήμα περιέχει το κόκκινο αστέρι. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να της επιβάλει πρόστιμο.
Είπαμε, ο αντικομμουνισμός καλπάζει, αλλά όχι να χαλάσουμε από σπόντα και τις σχέσεις μας με τα μονοπώλια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις