Ο αποπροσανατολισμός των βουλευτικών προνομίων!

Επειδή συνεχώς αναθερμαίνεται ο καβγάς για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις φοροαπαλλαγές των βουλευτών θα θέλαμε να θέσουμε ορισμένα απλά ερωτήματα προς όσους παρασύρονται από το «δέντρο» των βουλευτικών προνομίων και χάνουν το «δάσος» των προνομίων που ψηφίζουν οι βουλευτές για τους πλουτοκράτες.
– Εάν οι βουλευτές ψήφιζαν να λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και την κατώτερη σύνταξη του πιο εξαθλιωμένου συνταξιούχου αλλά συνέχιζαν να ψηφίζουν προνόμια για τους «μεγαλοκαρχαρίες», θα ήταν τίμιοι και άξιοι;!
– Εάν οι βουλευτές αποφάσιζαν να μην λαμβάνουν καθόλου μισθό και καθόλου σύνταξη, αλλά συνέχιζαν όπως και σήμερα να φοροαπαλλάσσουν τους πλούσιους για να τους κάνουν πάμπλουτους και συνέχιζαν όπως και σήμερα να γδέρνουν τους φτωχούς για να τους πεθάνουν από την πείνα, θα ήταν ηθικοί και έντιμοι;!
– Εάν οι βουλευτές αποφάσιζαν ότι θα έπρεπε να πληρώνουν κιόλας αντίτιμο για να γίνονται βουλευτές, αλλά την ίδια ώρα που εκείνοι πλήρωναν, τα αφεντικά τους οι πλουτοκράτες συνέχιζαν να κατακλέβουν τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, θα ήταν βουλευτές στην υπηρεσία του λαού κι όχι των παρασίτων;!
– Βουλευτές που βρίσκονται στην υπηρεσία των πλουτοκρατών, ψηφίζοντας νόμους που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, έχουν ανάγκη τον βουλευτικό μισθό;!
– Αναρωτηθήκαμε ποτέ μήπως όλη αυτή η κουβέντα για τα βουλευτικά προνόμια είναι αποπροσανατολιστική και μήπως γίνεται μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει τον κοσμάκη ώστε να χάνει το δάσος και να κοιτάζει το δέντρο;!
– Αναρωτηθήκαμε ποτέ μήπως όλη αυτή η κουβέντα για τα βουλευτικά προνόμια είναι αποπροσανατολιστική γιατί βάζει στο ίδιο τσουβάλι και τους αγωνιστές βουλευτές, που όχι μόνο δεν λαμβάνουν παραπανήσιο μισθό, αλλά ολημερίς βρίσκονται στους δρόμους δίπλα στους λαϊκούς αγώνες;!
– Αναρωτηθήκαμε ποτέ μήπως όλη αυτή η κουβέντα οδηγεί την συνείδηση του λαού στο να αντικαταστήσει τους βουλευτές στην υπηρεσία των πλουτοκρατών με στρατοκράτες στην υπηρεσία των πλουτοκρατών;!
– Αναρωτηθήκαμε ποτέ μήπως όλη αυτή η κουβέντα για τα προνόμια των βουλευτών, δεν οδηγεί στην πάλη για την απαλλαγή από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα στην υπηρεσία του οποίου βρίσκεται η πλειονότητα των βουλευτών, αλλά οδηγεί στην απαλλαγή από κάποιους βουλευτές δήθεν άτιμους και στην αντικατάστασή τους από βουλευτές ή άλλους, δεμένους στο ίδιο άρμα της σαπίλας, δήθεν έντιμους;!
– Αναρωτηθήκαμε  ποτέ γιατί καλοπληρωμένοι παπαγάλοι του συστήματος δήθεν «κράζουν» τους συστημικούς βουλευτές;!
Αναρωτηθήκαμε ποτέ αυτά τα λίγα;!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις