Αποκρυπτογράφηση... της "ΣΥΡΙΖΑίικης" γλώσσας

Γράφει η κυριακάτικη «Αυγή» σε ανάλυσή της για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ:
«Το κρίσιμο σημείο που διαχωρίζει αποχρώσεις ή και προκαλεί διαφωνίες είναι η αναζήτηση χρυσής τομής μεταξύ δύο καταστάσεων. Αφενός της υποχρέωσης να ολοκληρωθεί το έργο που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ υπό αντίξοες συνθήκες, να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Αφετέρου, να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που θα είναι ο κύριος εκφραστής των λαϊκών στρωμάτων».
Πώς μεταφράζονται αυτά τα ...ΣΥΡΙΖΑίικα στην κοινή ελληνική γλώσσα; Οτι στο κυβερνών κόμμα προβληματίζονται για το πώς θα διατηρήσουν την ικανότητα, από τη μία να προωθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο για να ανακάμψει, και από την άλλη να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Πάνω εκεί προσπαθεί να ισορροπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να παραμείνει μια αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη διαχείρισης για το αστικό πολιτικό σύστημα.
Γράφει επίσης η «Αυγή»:
«Ορισμένες φωνές τονίζουν δε τη σημασία τού να εκπροσωπηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και νέα (σε ηλικία και νοοτροπία) επιχειρηματικά στρώματα που δεν έχουν τις δουλειές του παλιού οικονομικού συστήματος. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι αυτά τα στρώματα είχαν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά και ότι δεν ζητούν παρά ένα ορθολογικό και δίκαιο περιβάλλον λειτουργίας και επίλυσης προβλημάτων, και όχι ειδικές χάρες».
Τι σημαίνει αυτό; Οτι η κυβέρνηση θέλει να αναδιανείμει την επιχειρηματική πίτα και σε «καινούργια τζάκια», που τη στήριξαν στην ανάληψη της διακυβέρνησης και τώρα ζητάνε να «πληρωθούν» το αντίτιμο. Γεγονός που γεννά τριβές και αντιστάσεις από ορισμένα άλλα, παλιά επιχειρηματικά τζάκια.
Κάπως έτσι εξηγείται η «κλάψα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον πολεμούν «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», που τα πήγαιναν καλά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αν και ...κρυπτογραφημένα, τα λένε όλα μόνοι τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι και η εφημερίδα τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις