Ρένα Ιντερνάσιοναλ

Η Ρένα Δούρου άνοιξε γραφείο στις Βρυξέλλες και έβαλε σκόρπιες λέξεις στην σειρά για να το γιορτάσει.
Διαβάζουμε λοιπόν στο μπλογκ της:
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να εγκαινιάσει το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας. «Σκιαγραφώντας το στόχο του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Περιφέρειας, μπορούμε να κάνουμε λόγο για τριπλό στόχο: παρακολούθηση, συμμετοχή, παρέμβαση», τόνισε σχετικά η Περιφερειάρχης. Η ίδια υπογράμμισε ότι η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες, μπορεί να «συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρεφή λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής, στην ενίσχυση των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις καινοτόμες δράσεις, την προώθηση της γαλάζιας ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο του μεταναστευτικού / προσφυγικού φαινομένου».
«Σε μια περίοδο τριπλής κρίσης – κρίσης δημοκρατίας, κρίσης ηθικής, κρίσης ταυτότητας – οι τοπικές και περιφερειακές αρχές μπορούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην πολιτική, και να εμβαθύνουν τη δημοκρατία, μέσα από μια αδιαμεσολάβητη επαφή με τους αποφασιστικούς θεσμούς της ΕΕ», επισήμανε τέλος η Περιφερειάρχης Αττικής.
Καλά, ας μην δώσουμε σημασία ότι αναφέρεται στον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο, ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι και ας μην υποθέσουμε εξαρχής ότι το κάνει για να προωθήσει την προσωπική της σταδιοδρομία μετά το πέρας της θητείας της ως περιφερειάρχης Αττικής. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να “ξεπακετάρουμε” τον λόγο που μας δίνει για το ότι ενώ, βρακί δεν έχει ο κώλος μας, αυτή πάει και ανοίγει γραφεία της περιφέρειας Αττικής στις Βρυξέλλες(;).
Λόγοι:
  • Παρακολούθηση, συμμετοχή, παρέμβαση: σε τι; Στην ευρωπαϊκή επιτροπή; Στο γιούρογκρουπ; Στο συμβούλιο της ευρωπαϊκής ένωσης; Στον Ντάισελμπλουμ τον ίδιο; Στο ΝΑΤΟ; Σε όλα από τα παραπάνω;
  • Εξωστρεφής λειτουργία της περιφέρειας Αττικής: Ότι καταλαβαίνετε καταλαβαίνω.
  • Ενίσχυση νέων μορφών επιχειρηματικότητας: πως και σε ποια χώρα;
  • Γαλάζια ανάπτυξη: Διάολε τι σημαίνει αυτό; Έχει να κάνει με την ΝΔ;
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας: Για τους υπαλλήλους του γραφείου μιλάει;
  • Παρακολούθηση εξελίξεων στο πεδίο του μεταναστευτικού / προσφυγικού φαινομένου: Γιατί; δεν έχει ίντερνετ στο σπίτι της;
  • Να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική: Όχι.
  • Να εμβαθύνει την δημοκρατία: Εμβαθύ ΠΑΣΟΚ.
  • Αδιαμεσολάβητη επαφή με τους αποφασιστικούς θεσμούς της ΕΕ: Τι είναι ο αποφασιστικός θεσμός;
Εντάξει δείξτε λίγο κατανόηση, είχαμε καιρό να καταπιαστούμε με ρητορική Συριζαίων, τα κακόμοιρα τα μυαλουδάκια μας κάψανε φλάντζες προσπαθώντας να μεταφράσουμε τα Συριζαϊκά στην κοινή Ελληνική. Απλά να ξέρετε ότι μπορεί να σας κόβονται οι παροχές και οι συντάξεις, μπορεί η φοροεπιδρομή να σας έχει εξοντώσει, τουλάχιστον όμως τα λεφτά που γδέρνει η κυβέρνηση από τις πλάτες σας πιάνουν τόπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις