Εχουν τη συνταγή

«Ολες οι παρεμβάσεις που είναι υποστηρικτικές για τους ανέργους έχουν ημερομηνία λήξης, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να μπορέσει κανείς να υποστηρίξει 200.000 και 300.000 ανέργους επ' αόριστον, μέχρι να βρουν μία θέση εργασίας...».
Η «απαραίτητη διευκρίνιση» έρχεται από την αναπληρώτρια υπουργό, υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της ανεργίας! Και επειδή, σύμφωνα με την Ράνια Αντωνοπούλου, αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι η επ' αόριστον στήριξη των ανέργων, σπεύδει να εξηγήσει πώς εννοεί αυτή την αντιμετώπιση, με επιδότηση προσλήψεων:
«Λέμε, αν προσλάβεις έναν άνεργο, εμείς θα πληρώνουμε κάθε μήνα από 381 μέχρι και 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία. Αυτό δίνει μία ρευστότητα στον ιδιωτικό τομέα να κάνει προσλήψεις...».
Δηλαδή, για ακόμα μια φορά, άλλη μια κυβέρνηση παρουσιάζει ως «σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας» την επιδότηση των εργοδοτών, πλάι σε όλες τις άλλες διευκολύνσεις που τους παρέχονται: Φορολογική ελάφρυνση, δάνεια, μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές κ.ά.
Τελικά «ημερομηνία λήξης» πρέπει να έχει η προστασία των ανέργων, αλλά ποτέ η στήριξη των εργοδοτών. Δίνει κι αυτό μια γεύση για την περιβόητη «παραγωγική ανασυγκρότηση», την «άνοιξη της οικονομίας» που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις