Εναέριος ΝΑΤΟικός ηλεκτρονικός πόλεμος

λούσια" είναι η ειδησεογραφία, ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, για την παρουσία αμερικανο-ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Στις πολεμικές συγκρούσεις στη Λιβύη, στον πόλεμο της Συρίας, στην παρουσία στο Αιγαίο, με πρόφαση την αποτροπή των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Με την παρουσία τους στον Φαληρικό Ορμο, στο λιμάνι του Πειραιά, στη Σούδα και αλλού.
Ωστόσο η παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων είναι έντονη και στον αέρα, χωρίς να είναι ορατή. Πληροφορίες όμως που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, καταδεικνύουν την κυριαρχία του ΝΑΤΟικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού και στον αέρα.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την έκδοση ΝΟΤΑΜ, δεσμεύοντας εναέριες περιοχές πάνω από την Ελλάδα για την πραγματοποίηση ασκήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, με πτήσεις αεροσκαφών AWACS. Πιο συγκεκριμένα, οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι από το διάστημα 21 έως και 24 Μάρτη δεσμεύουν εναέριες περιοχές πάνω από την Ανδραβίδα και τη Σκύρο για την πραγματοποίηση ασκήσεων - εφαρμογών ηλεκτρονικού πολέμου.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες με την εμπλοκή της πατρίδας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβρη, η Ελλάδα ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μεικτό Κλιμάκιο του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο. Προχώρησε στην Κύρωση του Μνημονίου Συνεννόησης (MOU) σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Επάνδρωση του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο [Joint Electronic Warfare Core Staff (JEWCS)], με σκοπό την υποστήριξη του NATO.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης, η Ελλάδα αναλαμβάνει ως ηγετικό έθνος (LEAD NATION) τον συντονισμό και τη διοικητική υποστήριξη για τη διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Μεικτού Κλιμακίου του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μέρος του Επιτελείου του ΝΑΤΟικού στρατηγείου JEWCS, που μέχρι σήμερα εδρεύει στο Γιόβιλτον της Μεγάλης Βρετανίας, στην 113η Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η ΝΑΤΟική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου «Ramstein Guard 12-2016», με τη συμμετοχή μονάδων και μέσων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και μέσων του ΝΑΤΟ. Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ και συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ, ήταν η διεξαγωγή σύνθετων διακλαδικών επιχειρήσεων σε έντονο περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των συμμετεχόντων.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μεγάλες. Το ίδιο μερίδιο ευθυνών έχουν και τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων, που επικύρωσαν στη Βουλή το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο. Η επικύρωση τού αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τη Ρωσία. Μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι για εμπλοκή του λαού μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς.
Ολα τα παραπάνω καμιά σχέση δεν έχουν με την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πατρίδας μας. Είναι γνωστό ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ μιλούν για ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟικά σύνορα στο Αιγαίο, παραγνωρίζοντας στην πράξη τα εθνικά σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. Αυτές οι θέσεις είναι επικίνδυνες και ευθέως αμφισβητούν την κυριαρχία της πατρίδας μας. Πολύ περισσότερο, με την όξυνση και την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Αιγαίου, μπορεί να παρέμβουν καθοριστικά και με απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας, σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.
Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και επιβάλλει την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης για εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους δεν πρέπει να εγκλωβίσει την εργατική τάξη της πατρίδας μας σε αναμονή και ψεύτικες ελπίδες, ή να τους ρίξει στην παγίδα της αστικής τάξης και των κομμάτων της περί της «εθνικής ενότητας». Αντίθετα, μπροστά στον κίνδυνο απαιτείται αποφασιστικότητα και οργάνωση του λαού μας για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης:
  • Για να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Για να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων για αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις