Σηκωνουν σκoνη

Συνεχίστηκαν (όπως ήταν αναμενόμενο) και το Σαββατοκύριακο οι «περισπούδαστες» αναλύσεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Ειρηνικό, τους «ανισόρροπους» ηγέτες ΗΠΑ και ΛΔ Κορέας, οι αναφορές σε λεπτομέρειες των πολεμικών σχεδίων κ.ο.κ.
Το έργο, βέβαια, είναι χιλιοπαιγμένο. Και τι δεν έχουμε ακούσει σαν πρόσχημα όλα αυτά τα χρόνια, για δικτάτορες, τρομοκράτες, «ψυχοπαθείς» και «στραβοξυπνημένους»! Από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ παλιότερα, έως τη Λιβύη και τη Συρία πιο πρόσφατα, για να μην πάμε πιο πίσω.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το εξής: Οπου η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γεννάει εντάσεις, επεμβάσεις και συγκρούσεις καπιταλιστικών κρατών και κέντρων, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, αγορών, γεωστρατηγικών πόστων, εκεί λοιπόν, ένα βολικό, όσο και ψεύτικο, «σχήμα» είναι έτοιμο να εξηγήσει τα πάντα με τρόπο που να κρύβεται η ουσία των εξελίξεων. Μόνο και μόνο για να αθωωθεί ο ιμπεριαλισμός και τα εγκλήματά του, να στοιχηθεί ο λαός με τον έναν ή τον άλλο πόλο της αντιπαράθεσης και να χάσει από το στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το σάπιο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και την αστική τάξη στο εσωτερικό της κάθε χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις