Το πραγματικο τους προβλημα

Οσο περνούν οι μέρες και κατακάθεται ο κουρνιαχτός που σήκωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τη μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στην αντικομμουνιστική σύναξη της Εσθονίας, τόσο γίνονται και πιο φανερές οι βαθύτερες στοχεύσεις του αντικομμουνιστικού βόθρου, που για μια ακόμα φορά εκτινάχτηκε το καπάκι του. Αστοί πολιτικοί, δημοσιογραφικές «πένες», δημοσιολόγοι, παριστάνοντας τους εισαγγελείς, όπου σταθούν και όπου βρεθούν περνούν από γενεές δεκατέσσερις το σοσιαλιστικό σύστημα και κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καμαρώνουν γι' αυτό που είναι (...) Η διαφορά είναι ότι η Χρυσή Αυγή κατηγορείται για βίαια εγκλήματα σήμερα - όχι στο παρελθόν» έγραψε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος μεγάλης αστικής εφημερίδας, παραλείποντας σκόπιμα να πει για ποια «εγκλήματα» βαρύνεται το ΚΚΕ, έτσι, για να σέρνεται η ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή και να εμπεδώνεται η «θεωρία των άκρων». Αμέσως πιο κάτω, μπερδεύοντας διάφορα περί «αριστεράς», βάζει και μια πινελιά για τους νεκρούς της «Marfin», ώστε να δημιουργήσει συνδέσεις με τα παραπάνω και να θολώσει τα νερά, κάνοντας τάχα τον ανήξερο για το πώς αντιμετώπιζε πάντα και αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τέτοιου είδους αισχρές προβοκάτσιες από ύποπτους μηχανισμούς.
Αλλη εφημερίδα πάλι αναρωτιέται πώς γίνεται να «είμαστε αντισταλινικοί, αλλά όχι αντικομμουνιστές», παρομοιάζοντας ύπουλα αυτό το ερώτημα με το αν γίνεται «να είμαστε αντιναζί, αλλά όχι αντιφασίστες...». Και δεν το λέει βέβαια μόνο για να «καρφώσει» όσους οχυρώνονται πίσω από τη «σταλινολογία», για να ξεπλυθούν απέναντι στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα δηλώνουν αντίθετοι στον αντικομμουνισμό, που έχει για αιχμή του δόρατος την καταγγελία των «εγκλημάτων του Στάλιν». Ο ίδιος παραπονιέται ότι στην Ελλάδα, λόγω των εγκλημάτων κατά των κομμουνιστών στον Εμφύλιο, «αντικομμουνισμός σημαίνει στυγνή καταστολή, κομμουνιστική σχεδόν», καλώντας τα σύγχρονα αστικά κόμματα να απενοχοποιηθούν από την κατηγορία του αντικομμουνισμού που τους προσάπτεται κάθε φορά που προσπαθούν με χυδαίο τρόπο να υπερασπιστούν το ξαναγράψιμο και την αναθεώρηση της Ιστορίας... Αλλος δημοσιογράφος σημείωνε ότι δεν τον ανησύχησε τόσο η άρνηση Κοντονή να στείλει εκπρόσωπο στο Ταλίν, αλλά περισσότερο από όλα η δημιουργία του μνημείου για τον Δημοκρατικό Στρατό στον Γράμμο, που εγκαινίασε το ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο. Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα που παραπονιέται για το γεγονός ότι το «ανώριμο πολιτικό σύστημα» της Ελλάδας «την ίδια στιγμή που φοβάται τους γιαλαντζί "σταλινικούς" του ΣΥΡΙΖΑ, εραστές μόνο της εξουσίας, αφήνει στο απυρόβλητο τους γνήσιους σταλινικούς του ΚΚΕ...»! Και επιτίθεται στη «συνέπεια» - όπως λέει - του ΚΚΕ, δηλαδή στην προσήλωσή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στη στέρεη πεποίθησή του ότι ο καπιταλισμός δεν διορθώνεται αλλά ανατρέπεται.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που χωρίς περιστροφές ομολογούν ποια είναι η πραγματική στόχευση του αντικομμουνισμού, ότι αυτός αφορά το σήμερα της ταξικής πάλης. Φιλοδοξούν μέσα από τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού να γίνει πιο εύκολο το χτύπημα συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος και γι' αυτό στρέφουν τους προβολείς τους απευθείας στο ΚΚΕ, που βρίσκεται στην πρωτοπορία του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις