Ξεφωτο

Τους γνωστούς διθυράμβους για το κυβερνητικό έργο στον τομέα της απασχόλησης επανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Πρόκειται για προπαγανδιστικά αναμασήματα, που όσο κι αν επαναλαμβάνονται, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η όποια στατιστική μείωση της ανεργίας (που δεν σημαίνει αύξηση της πραγματικής απασχόλησης) οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και ιδιαίτερα στο μοίρασμα μιας θέσης πλήρους ωραρίου σε δύο και τρεις εργαζόμενους. Αυτό, άλλωστε, πιστοποιούν όλες οι έρευνες της αγοράς εργασίας, με πιο πρόσφατη αυτήν της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οσο για την εκτίμηση του κυβερνητικού στελέχους πως «έχουμε περάσει το σημείο καμπής, από εδώ και πέρα βγαίνουμε στο ξέφωτο...», πράγματι, στο «ξέφωτο» βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργαζόμενοι και ο λαός παραμένουν στο σκοτάδι της υψηλής ανεργίας, των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, των καταργημένων Συλλογικών Συμβάσεων, των εξαθλιωμένων μισθών για όσους πληρώνονται, της εξοντωτικής φορολόγησης του εργατικού εισοδήματος, της διάλυσης της Πρόνοιας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και σίγουρα, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο από αυτήν την «επιτυχία», που αναγνωρίζεται ευρέως από το κεφάλαιο, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις διαφόρων «οίκων αξιολόγησης», τις οποίες επικαλέστηκε η υπουργός για να στηρίξει τα λεγόμενά της...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις