Σωθηκαμε... Ερχεται η "δικαιη αναπτυξη"...

Προφεσόροι οι της «αριστερής» κυβέρνησης στην εύρεση νέων λέξεων και εννοιών για να θολώσουν τα νερά στη στήριξή τους στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης και την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που την συνοδεύει. Μετά τη «δημιουργική ασάφεια», τη μετονομασία των μνημονίων σε «συμφωνίες», σε «θεσμούς» των κορακιών των δανειστών και τόσα άλλα, μας ξεφούρνισαν τώρα το καινούργιο επίθετο της καπιταλιστικής ανάπτυξης: Τη «δίκαιη ανάπτυξη».
Η «δίκαιη ανάπτυξη» που αναμασούν οι κυβερνητικοί και οι αριστεροδεξιοί ψάλτες τους θα οικοδομηθεί με τα ίδια καπιταλιστικά υλικά που προωθούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για επενδύσεις και κέρδη και όχι με βάση τις ανάγκες της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι το δικό τους «μοντέλο» καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Συνεχής φοροαφαίμαξη, ανεργία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και άλλη καρατόμηση των κοινωνικών επιδομάτων, του επιδόματος θέρμανσης, των παροχών αναπηρίας και του ΕΚΑΣ για το λαό, ενώ για το κεφάλαιο εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και χαριστικές ρυθμίσεις.
Αυτό είναι το περιεχόμενο της βαλίτσας της «δίκαιης ανάπτυξης» που θα ανοίξει η νέα αντιλαϊκή επίθεση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η επίσκεψη Μακρόν με τη συνοδεία επιχειρηματικής αποστολής, ο ερχομός του κουαρτέτου το Σεπτέμβρη, ο κρατικός προϋπολογισμός, οι επερχόμενες συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ.
Ο λαός, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, αυτοί που έχασαν το βιος τους από τις φωτιές του Αυγούστου, οι άστεγοι, αυτοί που περιμένουν στις ουρές των συσσιτίων δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, όπως και αν ονομαστεί, αφού θα έχει το πρόσημο της τάξης που εξουσιάζει και προϋποθέτει την αδικία και την ένταση της εκμετάλλευσης. Νομοτελειακά θα βασίζεται στη συντριβή της εργατικής τάξης, στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην κατεδάφιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!
Το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, πιάνοντας το νήμα από τις σημαντικές εργατικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ηχηρή απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και σταθμό για την παραπέρα άνοδο των εργατικών - λαϊκών αγώνων, να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος να αντεπιτεθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις