Ατζεντα

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στην «ατζέντα» που περιμένει το λαό από Σεπτέμβρη, μπορεί - πρόχειρα και ενδεικτικά - να βρει:
Την έναρξη του τρίτου γύρου της «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου, που στον πυρήνα της περιλαμβάνει τις νέες αντεργατικές ανατροπές και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το νέο «τσεκούρι» στα επιδόματα κ.ο.κ.
Τον «γολγοθά» της ατελείωτης φοροληστείας και των λογαριασμών που περιμένουν τα λαϊκά στρώματα και που η κυβέρνηση «δεσμεύεται» να ξεζουμίσει μέχρι τέλους για να διατηρηθεί ανάμεσα στα άλλα το «θετικό μομέντουμ» για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τις συνέπειες των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων που είναι εδώ για να μείνουν, επεκτείνονται και αφορούν όλες τις πλευρές της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.
Αν τώρα στην «εξίσωση» μπει και η συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων ότι αυτό είναι το απαραίτητο έδαφος για να «ανθίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να έρθει η περιβόητη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί η «ατζέντα» που πλασάρουν στο λαό είναι αυτή της αντιπαράθεσης για κάθε απίθανο και υποδεέστερης σημασίας θέμα βρίσκουν στο διάβα τους.
Οπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η ελπίδα για το λαό δε βρίσκεται στους ψευτοκαβγάδες τους, αλλά στο να βάλει τη δική του «ατζέντα» και τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, δυναμώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις