Πραγματικοι και καλπικοι αντιπαλοι του φασισμου

Ο βαθύτερος στόχος της προκλητικής αντικομμουνιστικής εκστρατείας της ΕΕ είναι να πείσει τους λαούς ότι δεν υπάρχει διέξοδος από το σημερινό βάλτο του καπιταλιστικού συστήματος, της εκμετάλλευσης, της ανασφάλειας, της ανεργίας.
Η ιστορία έχει αμετάκλητα φωτίσει ότι το καπιταλιστικό σύστημα γεννά το φασιστικό ρεύμα και το αξιοποιεί πολύμορφα για την ενίσχυση της δικτατορίας του κεφαλαίου.
Για αυτό οι αστικές δημοκρατίες της Γαλλίας και της Αγγλίας στήριξαν τα επεκτατικά και αντισοβιετικά σχέδια της ναζιστικής Γερμανίας, με κορυφαίο παράδειγμα τη συμφωνία του Μονάχου. Για αυτό και αστική δημοκρατία της Γερμανίας που έπνιξε στο αίμα τη σοσιαλιστική επανάσταση, άνοιξε το δρόμο για την Καγκελαρία στο Χίτλερ.
Οι σημερινοί υμνητές των Εσθονικών ταγμάτων των Ες Ες δεν μπορούν να σβήσουν την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού και των 20 εκατομμυρίων νεκρών της ΕΣΣΔ στην αντιφασιστική νίκη των λαών. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι μόνο οι κομμουνιστές παλεύουν να ανατρέψουν το σύστημα που γεννά το φασισμό. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η δικτατορία του κεφαλαίου και με τη μορφή της αστικής δημοκρατίας είναι βουτηγμένη στο αίμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από το Βιετνάμ μέχρι το Ιράκ, των εργατικών ατυχημάτων - εγκλημάτων, της εξαθλίωσης.
Δεν μπορούν να κρύψουν τα δύο πραγματικά άκρα της κοινωνίας με αντίθετα ταξικά συμφέροντα την εργατική τάξη και την άρχουσα τάξη των καπιταλιστών.
Όσο δυναμώνει η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού τόσο θα δυναμώνει και η αντικομμουνιστική εκστρατεία. Αυτή την πολιτική προωθεί αποφασιστικά η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόθυμος σημαιοφόρος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εγχώριας αστικής τάξης. Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στηρίζει η ΝΔ, που για να διαφοροποιηθεί φτάνει πλέον να διαγωνίζεται στο χυδαίο αντικομμουνισμό με τη Χρυσή Αυγή.
Για το λαό υπάρχει διέξοδος, φτάνει να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλό του την άρχουσα τάξη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Ο δρόμος που άνοιξε η Οκτωβριανή Επανάσταση, με τη θετική και την αρνητική του πείρα, αποδεικνύει ότι η δικτατορία του κεφαλαίου δεν αποτελεί το τέλος της ιστορίας.
Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις