Συριζαϊσμος, ανωτατο σταδιο της ξετσιπωσιας

Χωρίς ίχνος ντροπής και με το γνωστό, απύθμενο θράσος που διακρίνει τους θιασώτες της νέας σοσιαλδημοκρατίας, η ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κούλογλου δημοσίευσε σήμερα ανώνυμο άρθρο-σχόλιο με τίτλο «Το ΚΚΕ ας βγάλει τα συμπεράσματα του». Αναφερόμενος σε παλαιότερη εθιμοτυπική συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο συντάκτης του άρθρου επιχειρεί να επιτεθεί στο ΚΚΕ, το οποίο επί της ουσίας κατηγορεί ότι βάζει στην ίδια μοίρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μάλιστα, δε διστάζει στο τέλος να κλείσει το κείμενο με μια… νουθεσία: «Από την υπόθεση της Εσθονίας το ΚΚΕ θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του».
Αντιλαμβανόμαστε την πρεμούρα του συγκεκριμένου, προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσου να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Το έχει κάνει, άλλωστε, ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν. Επειδή όμως αυτή τη φορά, η πολιτική ξετσιπωσιά τους έφτασε στο σημείο να ζητάνε από το ΚΚΕ «να βγάλει τα συμπεράσματα του», θα τους καθησυχάσουμε λέγοντας τους τούτο: Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο λαός, έβγαλε τα συμπεράσματα του.
Θυμίζουμε, λοιπόν, συνοπτικά τα εξής:
Επίσημο έγγραφο της προεδρίας του Συμβουλίου
της ΕΕ, όπου αναφέρεται η Ελλάδα 
ως συμμετέχουσα στις αντικομμουνιστικές 
εκδηλώσεις της Μπρατισλάβα 
το 2016. 
Πηγή: Ριζοσπάστης.
1. Η συγκυβέρνηση του κ.Τσίπρα- που σήμερα καμαρώνει για την απόφαση της να μη μετάσχει στο άθλιο συνέδριο της Εσθονίας- είναι η ίδια συγκυβέρνηση που πριν από ένα χρόνο, συμμετείχε με κάθε επισημότητα σε αντίστοιχη εκδήλωση της σλοβακικής προεδρίας της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα (23/8/2016). Σε σχετική ανακοίνωση της, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που είχε αναδείξει το θέμα της ελληνικής συμμετοχής, σημείωνε μεταξυ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και στην αθώωση του φασισμού, που ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ».
Συμπέρασμα 1ο: Ας μην παριστάνουν τους υπέρμαχους και ιδεολογικούς προστάτες του κομμουνισμού (με τον οποίο, άλλωστε, ουδεμία σχέση είχαν και έχουν) οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι συνένοχοι στη διαμόρφωση της αντικομμουνιστικής στρατηγικής της Ε.Ε., παρά τους σημερινούς υποκριτικούς λεονταρισμούς τους.
2. «Δεν είναι το ίδιο πράγμα τα εγκλήματα ναζισμού – κομμουνισμού […] Να μην προσχωρήσουμε σε μια προσπάθεια που γίνεται για αναθεώρηση συνολικά της ιστορίας από τη μια μεριά και που από την άλλη έχει έντονο αντικομμουνιστικό μένος». Αυτά δήλωνε χθες σε συνέντευξη του ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Θα συμφωνήσουμε με τα παραπάνω λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού, αλλά θα θυμήσουμε ότι ο κ.Βίτσας είναι ο ίδιος που τον περασμένο Δεκέμβρη- – μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- φωτογραφίζονταν πλάϊ-πλάϊ στο Καστελόριζο με παντενταρισμένους Ναζί, τους χρυσαυγίτες Κασιδιάρη και Παππά. Λίγες μόλις μέρες αργότερα, ένας συνάδελφος του κ.Βίτσα, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος «ξέπλενε» σε συνέντευξη του τη ναζιστική-εγκληματική συμμορία των χρυσαυγιτών λέγοντας: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
5 Δεκέμβρη 2016: Ο αναπλ. υπουργός άμυνας
Δ.Βίτσας και οι λοιποί “συγγενείς” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,
μαζί με το Ναζί Κασιδιάρη.
Συμπέρασμα 2ο: Αυτοί που φωτογραφίζονται με ναζιστές- ιδεολογικούς απογόνους και θαυμαστές του Χίτλερ, του Μεταξά και όλης της σαπίλας του ντουνιά- και που επιχειρούν να ξεπλύνουν το ναζιστικό ιδεολογικό χαρακτήρα της χρυσαυγίτικης εγκληματικής οργάνωσης, μοιάζουν το λιγότερο υποκριτές- αν όχι πολιτικοί αγύρτες- στην προσπάθεια τους να πείσουν πως υπερασπίζονται τον κομμουνισμό απέναντι στη φαιά αστική προπαγάνδα.
3. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα δήθεν «βγαίνουν στα κάγκελα» εξαιτίας του χυδαίου αντικομμουνισμού της ΝΔ και των λοιπών κολαούζων της, είναι οι ίδιοι που συνυπογράφουν μνημόνια με τη ΝΔ, που επιβάλλουν σειρά βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και που στηρίζουν, με νύχια και με δόντια, την «ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας. Είναι οι ίδιοι που, από κοινού με τη ΝΔ, τρέχουν στα συμπόσια του ΣΕΒ και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το tvxs εγκαλεί το ΚΚΕ επειδή, όπως ισχυρίζεται, βάζει «στην ίδια μοίρα τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, παραγνωρίζοντας τις μεγάλες τους διαφορές για αντιπολιτευτικούς λόγους». Το tvxs ψεύδεται και επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Είναι γνωστή και πολλαπλώς εκπεφρασμένη η θέση του ΚΚΕ πως, παρά τις διαφορές τους (ιδεολογικές αφετηρίες, άλλο μείγμα πολιτικής, κλπ.) ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται στην αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου. Πίσω από τις «κοκορομαχίες» τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιός μπορεί αποτελεσματικότερα να χειραγωγήσει το λαό, εκφράζοντας ουσιαστικά τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής.
Συμπέρασμα 3ο: Όσο κι’ αν λανσάρουν νέες «διαχωριστικές γραμμές» μεταξύ τους, όσο κι’ αν «σκοτώνονται» στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για θέματα όπως το αντικομμουνιστικό συνέδριο της Εσθονίας, η «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης, η «καταπολέμηση της διαπλοκής», οι τηλεοπτικές άδειες και άλλα, δε μπορούν να κρύψουν την ουσία: Ότι η πεμπτουσία της πολιτικής τους- είτε σε μπλε, είτε σε ροζ απόχρωση- είναι η ίδια, υπέρ των συμφερόντων της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου και κατά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.
Ας μην ανησυχούν, λοιπόν, στο σάιτ του κ.Κούλογλου και στα λοιπά δημοσιογραφικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε γεμάτοι από συμπεράσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις