Ο αντικομουνισμος... τυφλωνει

Η προκλητική φιέστα στην Εσθονία, δεν ήταν μια κλασσική αντικομμουνιστική διοργάνωση, από αυτές που χρόνια τώρα διοργανώνονται υπό την αιγίδα της ΕΕ, με το αζημίωτο φυσικά. Στο Ταλίν, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού, το ξαναγράψιμο της ιστορίας στα μέτρα των απολογητών του καπιταλισμού, η λεγόμενη εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζιστικό τέρας, δηλαδή με τις δυνάμεις που το συνέτριψαν, απογειώθηκαν. Έφτασαν στο σημείο να ταυτίζουν το ανεπανάληπτο επιστημονικό έργο του Μαρξ το «Κεφάλαιο» με το ανοσιούργημα του Χίτλερ, «Ο Αγών μου»!! Η έμπνευση χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, εάν αυτό δεν είχε ειπωθεί από τον Γκ. Λίντμπλαντ, δηλαδή τον συντάκτη και εισηγητή του αντικομουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε τότε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη – μέλη του τα μέτρα που το συνόδευαν.
Αν και η ιατρική επιστήμη δε θα εμπλουτιστεί, εμπλουτίζεται η πολιτική πείρα με το γεγονός ότι η ΕΕ συνεχώς επεξεργάζεται και ενισχύει τον αντικομμουνισμό της. Επιβεβαιώθηκε ξανά ότι η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, έχει ως αναγκαία συνέπεια να αθωώνει τον δεύτερο, ξεπλένοντας τα αίσχη του καπιταλιστικού συστήματος. Κρύβοντας ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του, ότι την κυβερνητική εξουσία στον Χίτλερ την παρέδωσαν τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα, ότι αποτέλεσε την ιδανική μορφή στήριξης του κεφαλαίου σε συνθήκες βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης και προετοιμασίας του πολεμικού μακελειού, για νέες αγορές και με ιδιαίτερο στόχο την ΕΣΣΔ. Ότι το κόμμα του Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε αφειδώς για αυτούς τους λόγους από επιχειρηματικά μεγαθήρια της Γερμανίας όπως «Κρουπ» κ.ά, αλλά και των ΗΠΑ όπως «Στάνταρτ Οιλ» κ.ά.
Σήμερα στην Εσθονία, οι δολοφόνοι των εσθονικών SS, που πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας αναγορεύονται σε «ήρωες», απολαμβάνουν συντάξεις και άλλα προνόμια. Την ίδια ώρα απαγορεύεται η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος, τα κομμουνιστικά σύμβολα, 300.000 άνθρωποι σε συνολικό πληθυσμό 1,3 εκατομμυρίων (δηλαδή το 23% του πληθυσμού) έχουν στερηθεί την ιθαγένεια και όλα τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Σε μια σειρά χώρες διαλύεται ο μύθος της ΕΕ «της δικαιοσύνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και των ελευθεριών». Η ΕΕ ένωση του κεφαλαίου, είναι η ΕΕ των εκατομμυρίων ανέργων, του εργασιακού μεσαίωνα, της στήριξης ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καταστολής, του «δικαιώματος» στην εκμετάλλευση και στην «ελευθερία» οι λίγοι να εκμεταλλεύονται και να κλέβουν το μόχθο των εργαζομένων. Έχει επίσημη πολιτική και ιδεολογία τον αντικομουνισμό. Αυτές είναι οι αξίες και τα ιδανικά της.
Αναμφίβολα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις τύπου Ταλίν. Θα ήταν όμως γελοίο εάν δεν ήταν πολλαπλά βολικό να παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σαν...κομμουνιστική δύναμη, σαν κάτι που δεν είναι. Βολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε με τη προβιά του «αγωνιστή» να καλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζει υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, που αθωώνει την αντιδραστική ΕΕ. Βολικό και για τη ΝΔ και άλλα κόμματα, για να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση και συμφωνία τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλοι μαζί.
Άλλωστε η σύνθεση και το περιεχόμενο της αντικομμουνιστικής σύναξης, η «σταλινολογία», ως αιχμή του δόρατος στην αναθεώρηση της ιστορίας, που χύνει νερό στο μύλο του χυδαίου αντικομμουνισμού, δεν προσφέρονται για «αριστεροσύνη». Μόνο ανατριχίλα δημιουργεί η σκέψη για το τι ετοιμάζουν για τους λαούς όλης της Ευρώπης στο άμεσο μέλλον. Και φυσικά θα την πληρώσουν πάλι σχεδόν όλοι. Ακόμα και όσοι σήμερα εμφανίζονται υπερασπιστές του αντικομμουνιστικού οχετού.
Θοδωρής Χιώνης
Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις