Μονο μια κεραια;

έλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967 - 1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε».
Αυτά είπε ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας, προσπαθώντας να απαντήσει στα ερωτήματα που έθετε το ΚΚΕ σχετικά με την προετοιμασία της βάσης του Αραξου να υποδεχτεί αμερικανικά πυρηνικά. Ο υφυπουργός «έδειξε» μια παλιά κεραία ως «απομεινάρι» της βάσης όπου βρίσκονταν αποθηκευμένες οι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες Β61, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει ότι μετά το 1974 δεν αποθηκεύτηκαν ποτέ πυρηνικά στον Αραξο.
Πέρα από το γεγονός ότι η ύπαρξή τους έχει αποδειχθεί (το επανέφερε στην επικαιρότητα ο «Ριζοσπάστης», με ρεπορτάζ από το 1995), απλές δορυφορικές φωτογραφίες από το «Google», προσβάσιμες σε όλους, δείχνουν ότι στον Αραξο δεν υπάρχει μόνο μία κεραία. Αντίθετα, υπάρχουν εγκαταστάσεις που παραπέμπουν σε ημιυπόγειες αποθήκες, ενώ ο τρόπος και η τοποθεσία όπου έχουν χτιστεί (κοντά στον αεροδιάδρομο, στοιχισμένες σε συγκεκριμένη απόσταση η μία από την άλλη) έχουν ομοιότητες με δορυφορικές εικόνες από βάσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου αποδεδειγμένα φυλάσσονται πυρηνικά (βλ. περισσότερα στο portal του «902.gr»).
Οπως και να 'χει, τα ερωτήματα για τον Αραξο πληθαίνουν αντί να αμβλύνονται, μετά την «απάντηση» της κυβέρνησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις