Αποθεμα

Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής ορισμένα απ' όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στον εισηγητή του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση για τον «αυτοπροσδιορισμό του φύλου»:
«(...) Ευτυχώς και οι ίδιοι οι Ρώσοι κομμουνιστές από τη δεκαετία του '50, έχουν αναγνωρίσει αυτά που γίνονταν και μετά και τώρα (σ.σ. "την περίοδο της σταλινικής διακυβέρνησης"). Για να έχουμε ως πλούτο αυτή την εμπειρία, πρέπει να δούμε πού έγιναν λάθη και πού έγιναν κραυγαλέες παραβιάσεις κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Διαφορετικά - και σας το λέω με πόνο ψυχής - δεν θα κατέρρεαν αυτά τα καθεστώτα και δεν θα βλέπατε αυτές τις απόψεις περί ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού και μάλιστα από τις χώρες εκείνες, οι οποίες είχαν διακυβερνηθεί επί 45 χρόνια από κομμουνιστικά καθεστώτα (...) Ξέρετε πού είχε τη μεγαλύτερη δύναμη το ακροδεξιό φιλοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας; Στην ανατολική Γερμανία».
Σύμφωνα με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τα σοσιαλιστικά καθεστώτα «κατέρρευσαν» εξαιτίας του «σταλινισμού», σχεδόν 40 χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και ενώ οι Ρώσοι είχαν βγάλει συμπεράσματα και είχαν δει τα λάθη της «σταλινικής περιόδου»! Επίσης, για τον αντικομμουνισμό στην Εσθονία και την ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού φταίει η ...κομμουνιστική κατοχή. Ο,τι ακριβώς ισχυρίζονται η ΕΕ και η εσθονική κυβέρνηση, που ταυτίζουν το «Κεφάλαιο» με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ. Αλλά και για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία φταίει ο κομμουνισμός (!) αφού πολλές ψήφοι στο AfD προέρχονται από το πρώην ανατολικό Βερολίνο, όπου το επίπεδο ζωής κατακρημνίστηκε σχετικά και απόλυτα μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση και την επανένωση!
Η κυβέρνηση δεν αναπαράγει απλά τον χυδαίο αντικομμουνισμό, αλλά τον εμπλουτίζει κιόλας, για να έχουν «απόθεμα» οι αντικομμουνιστές των σπηλαίων...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις