Σε βαθος χρονου ισως βρουν δουλεια οι ανεργοι

ήσε Μάη μου να φας τριφύλλι" είναι η παροιμιώδης φράση που ταιριάζει στα λόγια του Πιέρ Μοσκοβισί που δηλώνει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να βρουν, πιθανά, δουλειά οι άνεργοι στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι όλα τα μέτρα των μνημονίων εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση της κερδοφορίας.
Ο κοινοτικός επίτροπος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και κάνει προσπάθειες να εμφανίσει ελπιδοφόρες τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα παραδέχεται με σαφή τρόπο ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει βελτίωση της ζωής του για χρόνια. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα όμως έχουν ανάγκη από χρόνο, είναι αλήθεια ότι έχουμε ακόμα μεγάλο αριθμό ανέργων στην Ελλάδα. Τους σκέφτομαι, νέοι είναι άνεργοι. Υπάρχει μια ανασφάλεια που γνωρίζω, θα χρειασθεί χρόνος για να υπάρξει ανατροπή, δεν υπάρχει θαύμα, στην οικονομία θα πρέπει σε δεδομένη στιγμή να επανέλθουν η ανάπτυξη, η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευεργετικός κύκλος, αντίθετος του φαύλου κύκλου που η Ελλάδα γνώρισε και στη συνέχεια ανηφορίζουμε την πλαγιά».
Η τοποθέτηση αυτή σε συνδυασμό με την «έκκληση» του προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για συνέχιση των μέτρων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το λαό. Ο Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει ότι «έχουμε ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουμε τις δεσμεύσεις που έχει πάρει η Ελλάδα και η Ελλάδα θα πρέπει να πάει έως το τέλος των μεταρρυθμίσεων και επ' αυτού είμαι εντελώς σύμφωνος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και ελπίζω και μέσα σε αυτό το τέταρτο τρίμηνο θα καταλήξουμε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος για να οδηγηθούμε στη συνέχεια στην ολοκλήρωση του προγράμματος».
Εμφανίζεται πάντως συγκρατημένος σε σχέση με τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αποφεύγοντας να αναφέρει ότι τα μέτρα τελειώνουν τον Αύγουστο του 2018. Δηλώνει πως «αρχίζουμε να βλέπουμε μια αναλαμπή σε αυτό το μακρύ τούνελ που η χώρα γνώρισε» και εκφράζει την ευχή «να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα κάτω από ευνοϊκές συνθήκες - εύχομαι- το καλοκαίρι του 2018», αφήνοντας ανοιχτό κάθε άλλο ενδεχόμενο.
Επιπλέον, χαιρετίζει την ελληνική κυβέρνηση «για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» και που «συμβάλλουν στη δημιουργία εμπιστοσύνης, στους επενδυτές που επιστρέφουν στην Ελλάδα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις