Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε τα χειροτερα στοιχεια του "παλιου" ΠΑΣΟΚ*

Για τη δήλωση Κυρίτση ότι «φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο το ΚΚΕ και όχι η Κεντροαριστερά ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα προκύψει».
Φαίνεται, έχει χάσει επεισόδια ο κ. Κυρίτσης στην εξέλιξη του κόμματός του ή δεν έχει παρακολουθήσει, επίσης, και τις θέσεις του δικού μας κόμματος. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς το έχουμε πει αρκετά χρόνια πριν, να σας θυμίσω, από ένα κόμμα μικρό, οπορτουνιστικό, τυχοδιωκτικό - όπως το εκτιμούσαμε εμείς τελοσπάντων - της αριστεράς κι όπως αποδείχτηκε στην πορεία ότι είναι, μεταλλάχτηκε με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ πριν από το 2012, του παλιού ΠΑΣΟΚ, σε ένα κλασικό, αστικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Παίρνοντας, μάλιστα, τα χειρότερα στοιχεία από εκείνο το ΠΑΣΟΚ και βέβαια όταν πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και στην περίοδο των «παχιών αγελάδων» και του «Δώστε τα λεφτά», «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» και όλα αυτά που γνωρίσαμε τη δεκαετία του '80, άντε να πάω και μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90.
Μιλάμε για ένα ΠΑΣΟΚ που ήταν το ΠΑΣΟΚ της παρακμής, της διαφθοράς, των σκανδάλων, των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονίων. Αυτούς πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα στελέχη, αυτά στελέχωσαν αυτό το κόμμα και με αυτά πορεύεται. Και, βεβαίως, σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πολιτική του. Νομίζω ότι έδωσα αναλυτικά στοιχεία στην εισηγητική ομιλία για το ποια ήταν τα έργα και οι ημέρες του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όλα αυτά τα πάνω από δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησής του.

*Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ, που απασχόλησαν τη συζήτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου στην 82η ΔΕΘ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις