ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αμετροέπεια και εξαπάτηση

Με κύριο στόχο το «ξέπλυμα» της αντιλαϊκής πολιτικής στήριξης της στρατηγικής του κεφαλαίου, πραγματοποίησε το ταξίδι του στην Κούβα ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αυτό εξυπηρέτησε και ο επικήδειος που εκφώνησε την Τρίτη το βράδυ στη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη μνήμη του Φιντέλ στην Πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα.
Την ώρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει άλλη μια διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου που τσακίζει το λαό με περικοπές, μειώσεις μισθών, συντάξεων, με χαράτσια, με προώθηση μέτρων που παγιώνουν την εργασιακή ζούγκλα, την ώρα που εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και νέα μακελειά ενάντια σε λαούς, ο Αλ. Τσίπρας, το «παίζει επαναστάτης», που ...εμπνέεται από τον Φιντέλ «ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο»όπως, χωρίς καμία ντροπή, είπε.
Καπηλευόμενος δε την ηρωική πορεία του Φιντέλ και των συντρόφων του, του λαού της Κούβας, εμφανίστηκε να παλεύει και αυτός για «κοινές αξίες. Την ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».
Μόνο που πέρα από τα ωραία λόγια που αφορούσαν το σημαντικό έργο και τις κατακτήσεις που προσέφερε ο Φιντέλ και ο σοσιαλισμός στο λαό του, θέλησε να ...απογειώσει την εξαπάτηση, εμφανίζοντας την αντιλαϊκή διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ ως ...δρόμο προς το σοσιαλισμό. Δηλαδή ότι και αυτός που εφαρμόζει και στηρίζει μια πολιτική για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση, δήθεν πασχίζει για το σοσιαλισμό. Για άλλη μια φορά, καταφέρθηκε ενάντια στον «νεοφιλελευθερισμό», αθωώνοντας έτσι τον καπιταλισμό και φορτώνοντας όλα τα προβλήματα σε μια εκδοχή διαχείρισης, κρύβοντας ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις είναι υποχρεωτικές για όλα τα καπιταλιστικά κράτη, ότι ο δρόμος για την καπιταλιστική ανάκαμψη είναι εκ προοιμίου αντιλαϊκός, κάνοντας προκλητικά τον ανήξερο για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή του στην Ελλάδα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει ότι εμπνέεται από τον αγώνα της Κούβας, είναι το κόμμα που συμπροεδρεύει με την «Αριστερά» Γερμανίας στο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο άσκησε κριτική την Κούβα για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών» και συμμετείχε το 2013 σε φιέστα του Ευρωκοινοβουλίου, που έδωσε το αντικομμουνιστικό «βραβείο Ζαχάροφ» στον Κουβανό αντεπαναστάτη Γκιγιέρμο Φαρίνας, ως «αγωνιστή της ελευθερίας», όταν είναι αποδεδειγμένα μισθοφόρος των ΗΠΑ και της ΕΕ με υπονομευτική δράση στη χώρα του. Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις