"Η κοινωνία όρθια!"

Τα γνωστά «non paper» έδωσαν και πήραν, με αφορμή τις εξαγγελίες - κοροϊδία του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους.
Ετσι, την Παρασκευή, με σημείωμα, το Μαξίμου επιχείρησε να πείσει ότι όσα αποφάσισε η κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Και παρέθεσε κάποια στοιχεία, για να αποδείξει του λόγου το αληθές.
Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν τόση σημασία, γιατί έτσι κι αλλιώς και οι δύο κυβερνήσεις υλοποίησαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, μοιράζοντας ορισμένα βοηθήματα είτε από το πλεόνασμα είτε από την «υπεραπόδοση εσόδων», όπως λέει το Μαξίμου, που και τα δύο τα έχουν εξασφαλίσει από το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών. Οι όποιες τεχνικές λεπτομέρειες δεν αλλάζουν αυτήν την ουσία.
Ομως, αυτό που έχει σημασία είναι το επιχείρημα που λέει: «Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την πορεία της για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία με δίκαιη ανάπτυξη και αναδιανομή. Και, κυρίως, με την κοινωνία όρθια!».
Και το λένε αυτό, όταν δεν έχουν αφήσει κυριολεκτικά τίποτε όρθιο είτε αφορά τις συντάξεις, είτε τη φορολόγηση των νοικοκυριών, ενώ ετοιμάζονται και για τα Εργασιακά, την ίδια στιγμή που χαρίζουν όλο και περισσότερα προνόμια, φοροαπαλλαγές και κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Για το μόνο, λοιπόν, που κόπτεται να κρατήσει όρθιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις