Μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα ...

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. Ωστόσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή στάση ακραίων κύκλων, οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους την ιδέα της διαίρεσης της Ευρώπης». Αυτό - ανάμεσα σε άλλα - είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών την περασμένη Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στα κράτη - μέλη. Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση».
Τι ομολογεί ο πρωθυπουργός; Οτι στο εσωτερικό της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως εξάλλου μπορούν να καταλάβουν και τα μικρά παιδιά και έδειξαν και οι δηλώσεις Γάλλων κ.ά. για «πραξικόπημα» Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ σε ό,τι αφορά το ζήτημα του «παγώματος» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, γίνεται «το σώσε». Και μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών που βγήκαν κερδισμένα από την κρίση με όσους έχασαν έδαφος, και στο εσωτερικό κάθε καπιταλιστικής χώρας, ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου και με επίκεντρο τα διάφορα μείγματα καπιταλιστικής διαχείρισης και βέβαια συνολικά για την προοπτική της ιμπεριαλιστικής ένωσης.
Κάπου εδώ, βέβαια, οι μισές αλήθειες σταματάνε και έρχονται τα μεγάλα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Αυτά που βαφτίζουν τα τέτοια φαινόμενα - σύμφυτα του χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων - ως τάχα ζητήματα «ιδεολογικού προσανατολισμού», επιχειρώντας να στρατεύσουν το λαό στο ένα αστικό στρατόπεδο κόντρα στο άλλο και με απαραίτητη πάντα την «τήρηση των δεσμεύσεων» που τσακίζουν τους εργαζόμενους για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις