"Κυρίαρχη" χώρα ενός (κρυφο)ΣΥΡΙΖΑιου Αγιου Βασίλη ...

...και άλλα παραμύθια
Το παράδειγμα με το επίδομα στους συνταξιούχους, τον έλεγχο από τους δανειστές και τις εγγυήσεις που πρέπει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση είναι χαρακτηριστικό: 
Η «κυρίαρχη» Ελλάδα για οτιδήποτε πρέπει να πάρει άδεια. Ακόμα και τα ελάχιστα στους συνταξιούχους είναι αντικείμενο αναφοράς στους «προστάτες» της Ελλάδας.
Οι διάφοροι Σόιμπλε (είτε πρόκειται για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, είτε για συναδέλφους του στην «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΔΝΤ) κρίνουν, με όρους «δημοσιονομικών στόχων» των μνημονίων, εάν «αξίζει» ο συνταξιούχος να πάρει έστω και αυτό το επίδομα. 
Και γράφουμε για «διάφορους Σόιμπλε», διότι εκείνοι που αρέσκονται να αναφέρονται μόνο στον Σόιμπλε «ξεχνούν» ολόκληρη τη γερμανική κυβέρνηση και, ακόμα περισσότερο, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτό σχηματάκι που αθωώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας μπροστά τις «εμμονές» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Δεν είναι «εμμονή» η βαρβαρότητα. Είναι επιλογή που δεν επιβάλλεται από έναν, αλλά από ένα ολόκληρο οικονομικό και πολιτικό οικοδόμημα. 
Σε αυτή την (επαναλαμβανόμενη) ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν συνέπεια. Δέχονται – ως εκπρόσωποι «κυρίαρχου» κράτους – τον έλεγχο. Οι ξεχασμένοι «τσαμπουκάδες» του πρωθυπουργού, ο οποίος – υποτίθεται – έχει βρει τον …διεκδικητικό εαυτό του δεν είναι τίποτα άλλο από μια …χριστουγεννιάτικη εκδοχή του παραμυθιού. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συνεχίσει τη διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα και την αφαίρεση εισοδήματος. Ήρθαν, λοιπόν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να εμφανιστούν και «φιλάνθρωποι» με το επίδομα στους συνταξιούχους. Την κριτική για το σκοπό τέτοιου είδους «φιλανθρωπίας» δεν χρειάζεται να την κάνουμε εμείς. Την έχει κάνει εξαιρετικά ο κ. Τσίπρας στον …εαυτό του.
Κι ας μη σπεύσουν κάποιοι με …αυξημένη πολιτική ευφυΐα να (ξανα)ρωτήσουν:
Και να μην τα πάρουν δηλαδή οι συνταξιούχοι; Να τα πάρουν ΟΛΑ. Είναι τα ελάχιστα από τα πολλά που τους αφαίρεσαν, είναι τα ελάχιστα από τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, όπως θα ήθελαν κάποιοι, πως πρέπει να πούνε κι ευχαριστώ στον πρωθυπουργό και στους «θεσμούς» που εγκρίνουν ή δεν εγκρίνουν!
Να τα πάρουν ΟΛΑ, να τα πάρουμε ΟΛΑ. Κι αυτά κι εκείνα που μας έκλεψαν και μας κλέβουν καθημερινά. Είναι απ’ αυτές τις «νόμιμες» κλοπές, που ονομάζονται «περικοπές» για την «επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων»! 
Οι κύριοι της ΝΔ, που «μάλωσαν» την κυβέρνηση γιατί – όπως λένε – δεν πήρε άδεια, είναι ένα κλασικό δείγμα υποταγής στην «αγία» βούληση των δανειστών. Μάλιστα, λόγω και της απόλυτης υποταγής, κατέληξαν να μην ψηφίσουν το επίδομα.
Οι κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, αφού συνέχισαν (και συνεχίζουν) την καταστροφή, θέλουν να τους πούμε ότι φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα…
Όχι, δεν γίνεται να αποδεχθούμε το παραμύθι με τον (κρυφο)ΣΥΡΙΖΑίο Άγιο Βασίλη που έφερε, στην «κυρίαρχη» χώρα, το επίδομα στους συνταξιούχους, μαζί με τα δώρα στα παιδιά… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις